*Nettavisen* Nyheter.

Nå kommer sola

Foto: Roald, Berit (SCANPIX)

Høsten vil vise seg fra sin beste side. Nå kommer Sør-Norge til å få noen solrike dager fremover.

03.11.10 19:32

Etter flere dager med skikkelig høstvær, kommer det endelig en positiv melding fra meteorologen: Nå kommer sola.

– Det ser ut som Sør-Norge får en bedre periode i vente. Landsdelen ligger i ly, og vi ser at det kommer en oppsprekking i det eksisterende skydekket. Dette betyr lange perioder med sol, forteller meteorolog Kristen Myklebust Ravnestad til Nettavisen.

Godværshelg
Temperaturene vil ligge på plussiden på dagtid, mens nettene blir kalde.

– På dagen vil temperaturene ligge på om lag fem plussgrader. Det blir kjølige netter, på grunn av at det ikke vil ligge noe særlig skyer på himmelen, temperaturen vil derfor synke ned på minussiden på nettene.

Han forteller videre at godværet for Sør-Norges del vil vedvare.

– Det kommer til å holde gjennom hele helga. Jeg ser at det kommer et lavtrykk på mandag, men det er litt for tidlig å si om dette vil prege solskinnet, fortsetter han.

Les hvordan været blir der du er.

Snø og sludd
I Nord-Norge har uværet som har preget landsdelen de siste dagene avtatt, og lavtrykket som regjerte har dratt østover. Men nordlendingene vil likevel ikke få noe knallvær fremover.

-Finnmark og Troms vil stort sett få oppholdsvær, men her kommer det en del skyer, så de nordligste fylkene vil ikke få så fint vær som Øst- og Sørlandet. Mot helga vil det komme minusgrader, samt snø og sludd, sier han videre.

Det blir ikke noe varmt vær i nord, men temperaturene vil holde seg på plussiden.

– Fram mot helga vil temperaturene ligge på 3–4 plussgrader, i indre strøk vil gradestokken vise rundt null, forteller Ravnestad.

Grått i midten
Midt-Norge vil også få noen gråværsdager framover.

– Det vil holde seg skyet i midten av landet. Nord for Stad vil det bli en del bygeaktivitet med regn og sludd. I tillegg kommer det til å bli litt kjøligere fram mot helga, forteller meteorologen.

På Vestlandet får de nedbør i noen dager, men til helga vil det bli oppholdsvær.

– Sånn som det ser ut nå, vil det tørke opp på Vestlandet. Nedbøren vil konsentrere seg langs kysten og opp mot Nordland. Det vil derfor bli stort sett opphold i vest, selv om det kan henge igjen en og annen byge, fortsetter han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.