Tilbringer du lørdagen på Østlandet eller i Nord-Norge er det bare å finne fram solbriller og badebukse. Temperaturen i vannet varierer likevel stort i de ulike landsdelene.

28 grader i vannet
Dersom du er av typen som krever over 20 grader i vannet før du dypper kroppen, kan du gjøre som denne gjengen. Det er nemlig sommerens siste helg før Tøyenbadet og Frognerbadet stenger utebassengene, som for øvrig holder en vanntemperatur på 28 grader.

Sjekk badetemperaturene i hele landet her

Naturistene vinner
Friskuser i Troms kan ta et landets kjøligste bad ved Malangen Brygger i Balsfjord. Her ble det målt 10° i vannet fredag. På Svalbard er det for øvrig sol og skyfri himmel, men kun 4 grader i vannet.

Det varmeste vannet finner vi imidlertid ved Sørlandets Naturistsenter.

- Vi har hatt 24 grader i vannet på det beste. Når jeg målte i dag tidlig var det 21 grader. I tillegg har vi ikke hatt noen brennmaneter i hele sommer, sier Gerd Nes som driver Sørlandets Naturistsenter i Lillesand. Hun forteller at selv om hun hittil er eneste person som har testet badevannet fredag morgen, så har badeplassen blitt godt besøkt i år.

- Vær rask
I Oslo vil godværet forsvinne natt til søndag.

- Dessverre vil det fine været på Østlandet forsvinne og på søndag er det spådd regn. Temperaturen vil synke fra 19 til 15 grader, sier Storm-meteorolog Mariann Aabekk til Nettavisen.

I Finnmark og Troms blir det derimot tørt og fint sommervær fram til søndag ettermiddag.

- Finnmark får det mest stabile været og vil ha en dagtemperatur på mellom 15 og 20 grader, noe som gjør innbyggerne her til helgens værvinnere, sier Aabekk.

Ingen flomfare
Sørøst-Norge ikke trenger å frykte like store nedbørsmengder som tidligere denne uka.

- Flomfaren er over, men det vil fortsatt komme noe nedbør i de nordlige delene av Trøndelag og de sørlige delene av Nordland, sier meteorologen.