RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå kommer sommer'n

(TV 2 Nettavisen/Hedda Flatø)
Sist oppdatert:
Sommerværet fortsetter i Nord-Norge mandag. I morgen kommer sommeren også til Østlandet og Sørlandet. Sjekk været hos deg.

Sjekk det lokale været ditt her

- I Sør-Norge vil et høytrykk bygge seg opp utover tirsdagen. Da får vi stort sett pent vær i hele landsdelen, sier meteorolog Roar Hansen i Storm Weather Center til TV 2 Nettavisen.

- Temperaturen vil bikke 20 grader, i alle fall i de indre områdene. På Østlandet vil man komme opp mot mellom 22 og 24 grader. Kort fortalt blir det bra vær i hele Sør-Norge på tirsdag. Varmest blir det på Østlandet, mens man vil oppleve rundt 20 grader på Vestlandet og i Trøndelag, sier Hansen.

20 grader i Finmark
Ifølge Hansen bader Finmark seg i 20 grader på mandag. Og godværet i nord ser ut til å fortsette.

- Godværet i Finmark vil forsetter på tirsdag med temperaturer på over 20 grader. Man vil stort sett få pent vær, selv om det kan skye en del til på Finmarksvidda utover dagen. Troms opplever også kjempevær på mandag. Tirsdag vil det gradvis skye til litt og det kan komme litt regnbyger, sier Hansen.

Sør for Bodø vil det på tirsdag bli lettere vær.

- Dette fordi det nedbørområdet som i dag ligger over Bodø på tirsdag vil gå øst og nordover. Tirsdag vil det bli spredt skydekke og opphold i Nordland sør for Bodø, sier meteorologen.

Varmt utover uken
Hansen har dette å si om været utover uken:

- Nord-Norge vil oppleve lettere vær fra torsdag med temperaturer over 20-25 grader. Bedringen vil sannsynligvis vedvare ut uka til og med helga. Når det gjelder Sør Norge vil høytrykket som nå bygger seg opp, bevege seg østover mot Sverige og Finland etter hvert. Værutsiktene er mer usikre mot slutten av uka. Det er utrygt for byger, særlig på Vestlandet. Sørlandet er også litt utsatt. Men det blir uansett varmere enn den har vært de siste dagene, med rundt 20 til 25 grader, sier Hansen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere