RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå kommer stjernene

Sist oppdatert:
Men bare for de som ønsker det.

(LXUS.no) Har du lett deg fordervet etter et skikkelig femstjerners hotell i Bergen - uten resultat? Det blir det nå en slutt på. Fra 1. januar 2010 skal også norske hoteller klassifiseres med stjerner fra en til fem, for at gjestene lettere skal kunne finne frem til et passende hotell.

STJERNEDRYSS? Plaza i Oslo er blant de mange hotellene som snart kan henge en vakker plakett med stjerner på veggen.

LES OGSÅ:
Europas dyreste hotell
Årets beste nye hoteller
Hotelldetaljene som imponerer

- I dag er det bare Norge og Finland som ikke har en slik klassifisering. I løpet av noen år regner vi med at de fleste hotellene i Norge er med i ordningen, sier Knut Almquist, administrerende direktør i NHO Reiseliv, til Aftenposten.no.

Frivillig tvang

Men dersom du sittter med et hotell du frykter ikke vil score høyt på stjerne-skalaen, er det kanskje betryggende å vite at det er helt frivillig å delta. Hoteller som velger å la seg bli vurdert, vil imidlertid bli utstyrt med et skilt som forteller hvor mange stjerner det kan friste kundene med, og det kan være lurt å hive seg med i stjerneordningen.

- Det vil være i hotellenes egen interesse å få en stjernevurdering. Når noen får det, vil kundene også kunne kreve det hos andre. Folk er vant til å forholde seg til stjerner på hoteller i utlandet, og jeg tror dette vil bli en så viktig konkurransefaktor at de fleste etter hvert vil slutte seg til ordningen, forteller Almquist.

Bak lukkede dører: Her er Norges flotteste suiter

Arbeidet med den nye norske ordningen har tatt tre år, og det er Regjeringen som har pålagt norsk hotellbransje å innføre stjernene etter et krav om at alle europeiske overnattingssteder skal ha en kvalitetsvurdering.

Har du et luksustips?Send det til LXUS!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere