*Nettavisen* Nyheter.

Nå kommer stormen

Foto: Henriksen, Benn (SCANPIX)

Lavtrykkene ligger i kø. Østlandet ligger i le.

Natt til fredag vil et lavtrykk over Skottland bevege seg nordover og utvikle seg til et stormsenter. Fra torsdag kveld vil vestlendingene oppleve vindøkning.

- Vinden vil komme opp i sterk storm i løpet av natt til fredag og fredag morgen. Den vil så bre seg nordover mot Mørekysten og kanskje også Trøndelagskysten mot kvelden, opplyser vakthavende meteorolog ved Storm Geo, Roar Inge Hansen, til Nettavisen.

Sjekk hvordan ditt vær blir her!

Fra Bergen og nordover mot Stadt vil det bli høy vannstand og det kan bli vanskelige kjøreforhold i vestlige fjellstrøk. I løpet av morgendagen vil det også blåse opp mot sterk kuling i vestlige fjellstrøk.

- På Østlandet vil man få litt snø i løpet av natt til fredag og fredag morgen, men skyene vil sprekke opp i løpet av formiddagen. Det samme gjelder for Sørlandet, selv om skyene her vil sprekke opp tidligere fredag. I nærheten av Bergen vil man både få regn, snø, hagl og torden, fortsetter han.

Nord-Norge
På kysten av Vest-Finnmark kan det blåse opp mot sterk kuling, men ellers kommer ikke folk lengst i nord til å merke noe særlig til stormen på Vestlandet og i Midt-Norge.

- Det vil her bli stort sett oppholdsvær, med enkelte snø- og sluddbyger i Nordland.

Lørdag vil det komme et nytt lavtrykk innover Sør-Norge, mens det periodevis vil bli sterk vind i kystnære områder i Midt-Norge.

- Da vil man oppleve opp mot full storm i fjellområdene sør for Stadt og Dovre. Ellers ser det ut til at Østlandet får det beste været i helgen, med mye opphold, sier Hansen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.