Onsdag denne uken er det duket for det årlige ritualet der verdens mest verdifulle selskap slipper nye mobiltelefoner. I år ser det ut til å være et mellomår der Apple i stor grad oppgraderer og bygger videre på dagens iPhone X.

Samtidig kommer det også en oppgradert utgave av Apple Watch.

Så hva kommer?

Alle ryktene ser ut til å bekrefte at det i år lanseres tre nye mobiler, og at Apple langt på vei har hørt på tilbakemeldingene fra sine kunder:

  • iPhone Xs er en forbedret utgave av dagens iPhone X med en 5,8" OLED-skjerm på 2436x1125 punkter
  • iPhone Xs Max er en større utgave av den samme mobilen med 6,5" skjerm på 2688x1242 punkter. Mobilen vil trolig ikke hete Plus fordi den funksjonsmessig skal være identisk, men fysisk større.
  • iPhone XC er en billigere utgave med LCD-skjerm på 6,1"
  • Apple Watch series 4 vil fortsatt være på 38 og 42 mm, men en skjerm som trekkes lenger ut i kantene på 384x480 punkter, sammenlignet med dagens 312x390 punkter.

Hva er nyhetene?

Alt tyder på at Apple med dette nå offisielt tar livet av hjem-knappen, og at designet introdusert med iPhone X nå er den nye veien i Apple-verdenen.

Dessverre tyder alle ryktene på at fingeravtrykk-leseren nå er historie, og at ansikts gjenkjenning er det Apple satser på med «Face ID».

Det er gitt at de nye S-modellene vil få en raskere prosessor, som vil få navnet A12. Det er ikke mye informasjon som er kjent om denne.

Små oppgraderinger

Om ryktene skal tros på er det ikke noen massive nyheter å spore utover en større utgave, og raskere prosessor. Men noen forbedringer vil det trolig bli å spore.

  • Apple bytter ut komponentene som brukes for trådløs lading, og dette skal gi raskere lading uten kabel.
  • Nye 4G-standarder skal støttes.
  • Det har vært ryktet at Apple Pencil skal støttes på OLED-variantene, og dermed konkurrere med Samsung Note 9, men de siste ryktene sier at dette ikke fungerte godt nok og at funksjonen er droppet
  • Begge Xs-modellene skal få et dobbeltkamera på baksiden
  • Xs-modellene skal i noen land ha støtte for Dual-SIM.
  • Prisene skal være omtrent på dagens nivå

Viktig oppgradering av Apple Watch

Apple Watch har ikke vært den braksuksessen som mange hadde forventet før lanseringen. Problemene har delvis vært mangel på gode bruksområder, og dels vært at designet ikke har vært veldig attraktivt.

Series 4 ser ikke ut til å være en ren revolusjon, men at skjermen nå trekkes langt ut mot kantene - i tillegg til at innmaten blir raskere, og batteriet litt større.

Det som har kommet av lekkede bilder kan tyde på at resultatet er en klokke som ser en anelse mer ut som et smykke enn dagens litt klumpete løsning.

Det er også rykter om at klokka vil få en oppgradert pulssensor med EKG-teknologi.

Fasiten får vi onsdag kveld.

Vi har testet i fem uker: Apple Pay har et gigantisk problem