Gå til sidens hovedinnhold

NÅ: Kripos legger frem ukjente SMS-meldinger

Mandag vil politiets tekniske etterforskere legge fram enda flere tekstmeldinger. Følg saken live her.

HTML EMBED

Med egenutviklet programvare har etterforskere fra Kripos analysert seks ulike telefoner som Rune Øygard og jenta har brukt i løpet av de to årene de hadde tett kontakt. Mange av meldingene har vært slettet, men politiet har likevel greid å rekonstruere flere av dem.

Mandag er store deler av rettsdagen på Hamar satt av til forklaringer fra politioverbetjent Bjørn Bjørnstad fra Gudbrandsdal politidistrikt og senioringeniør Olav Tolo fra Kripos som har hentet ut meldingene.

Etterforskerne har funnet mer materiale enn det som vil bli lagt fram i retten, men aktor Thorbjørn Klundseter sier at bare det som er vesentlig for saken vil bli brukt.

- Det kommer flere tekstmeldinger som omhandler forholdet mellom de to, men de viktigste meldingene er foreholdt Øygard, sa Klundseter til VG lørdag.

De nye meldingene som er blitt lagt fram i ankesaken, er både fra telefoner som er analysert en gang til og fra telefoner som tidligere har vært gjennom analyse med annen programvare. Fortsatt jobber etterforskerne med å analysere telefoner i saken, og det er ikke sikkert at resultatene foreligger før saken skal opp til doms.

Øygards forsvarer, advokat Mette Yvonne Larsen, sier hun er kjent med de nye mobilbevisene og sier de er sentrale for begge parter i saken.

- Det er snakk om noen som er sentrale for begge parter i saken, SMS-er som er sentrale for aktoratet og SMS-er som vi er opptatt av, sier Larsen.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis