RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå kuttes PC-prisene

Sist oppdatert:
Endelig peker pilene ned – ned – ned.

I mangel av skikkelig konkurranse i prosessormarkedet har prisene stått overraskende stille de siste månedene. I kjølvannet av fremleggelse av svært hyggelige kvartalsresultater har Intel nå likevel bestemt seg for å kutte prisene på noen få utvalgte prosessorer.

Toppmodell kuttes 31 prosent
Hardest går dette utover selskapets raskere dobbeltkjerneprosessor Core 2 Duo E8500, som har en frekvens på 3,16 gigahertz, som nå kuttes hele 31 prosent i pris fra 266 til 183 dollar ut fra fabrikk.

Dette sendte prosessoren ned til samme pris som den nest raskeste prosessoren har ligget på en stund, og derfor har også lillebror E8400 fått 11 prosent kutt, og havner nå på 163 dollar. De andre prosessorene i denne serien får ingen flere priskutt, og det gjør overraskende nok at prosessorene med 2,66 GHz , 2,8 GHz og 3 GHz nå har nøyaktig den samme prisen.

Storselger kuttes også
Den utrolig populære firekjernersprosessoren Q6600 får også et priskutt, og kuttes nå fra 224 til 193 dollar. Dette er prosessoren som nærmest egenhendig har fått skyld i at konkurrenten AMD for tiden leverer særdeles dårlige resultater.

I tillegg til disse prosessorene gjøres det også mindre endringer på én annen Core 2 Duo-prosessor, samt tre serverprosessorer.

Priskuttene begynner allerede å merkes i norske nettbutikker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere