*Nettavisen* Nyheter.

Nå øker ledigheten

Foto: Poppe, Cornelius (SCANPIX)

Flere ledige i september.

01.10.10 10:00

I september økte ledigheten med 2800 personer, når vi justerer for normale sesongvariasjoner. Det er fem prosent flere ledige nå enn for ett år siden. 71400 personer er registrert som helt ledige hos NAV, og det tilsvarer en arbeidsledighet på 2,8 prosent, noe som fortsatt er et lavt nivå .

- Tallene viser en klar økning i antall helt ledige i september. Økningen må sees i sammenheng med at det denne måneden var 4600 færre som deltok på arbeidsmarkedstiltak sammenlignet med i fjor, og at etterspørselen etter arbeidskraft holder seg på et lavt nivå, skriver arbeids- og velferdsdirektør Tor Saglie i NAV i en melding.

Ledigheten har i løpet av det siste året økt mest for unge kvinner. Det er nå 15 prosent flere ledige kvinner under 30 år enn for ett år siden, mens for menn i samme aldersgruppe er ledigheten uforandret. Ledigheten er lavest for kvinner mellom 50 og 59 år med 1,3 prosent og høyest blant menn mellom 20 og 24 år med 5,9 prosent.

Antall ledige med som har søkt jobb i mindre enn fire uker er på omtrent samme nivå som i fjor. Ledigheten går ned blant de som har søkt jobb i mindre enn ett år, mens ledigheten har nesten doblet seg for personer som har søkt jobb i over et år, heter det i meldingen fra NAV.

Oslo har en ledighet på 3,9 prosent, etterfulgt av Østfold med 3,4 prosent. Lavest ledighet er det i Sogn og Fjordane med 1,9 prosent og i Oppland med 2,0 prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.