RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå reiser vi til TV-perler

Sist oppdatert:
Vanlige sydenturer er ut. Nå velger folk å dra der populære TV-serier eller filmer er spilt inn. Få oversikt her.

(SIDE2): Reiseselskapene merker en stadig økning av at personer ønsker å reise til Østen, gjerne der kjente filmer har blitt spilt inn.

- Ja, vi merker en økning, men få sier det dreier seg om film. Men det er klart det er flere som ønsker annerledes reiser. At Ola Nordmann reiser til Grand Canaria er ut. Nå er det steder som Thailand, Kambodsja, Vietnam og Kina som gjelder, sier salgsleder ved Ticket, Margrethe Jensen. Hun legger til at Egypt har blitt et populært reisemål etter at folk har sett pyramidene på for eksempel TV.

- Mange filmer blir spilt inn i Østen, så det er nok et ubevisst valg, sier Jensen.

Les reise på side2.no i helgene

Reiseagent Bernt Lorentzen ved Kilroy travles bekrefter trenden.

- Det blir mer og mer av det. Jeg har ikke informasjon over hvor mange som velger slike turer, men jeg høre og leser stadig om at det er flere, sier han.

Lek du er Jolie
Kambodsja er mest kjent for de fantastiske templene ved Angkor og minene fra Vietnamkrigen.

Landet har blitt et populært mål for backpackere, men det var også der Angelina Jolie spilte rollen som heltinnen Lara Croft i «Tomb Raider». Filmen er spilt inn i de mektige Angkor Wat-templene. Området består av flere hundre templer, men det er kun et ti-talls som er åpne for turister i dag.

Du kan reise til stedet der Jolie spilte actionhelt med sin tettsittende drakt ved å ta buss fra Bangkok i Thailand, men det kan være en kraftprøve på grunn av dårlige veier. Du kan fly til Phnom Phen via Singapore, Bangkok eller Kuala Lumpur. Alle flyselskaper tilbyr reiser via disse destinasjonene. SAS - Stockholm - Bangkok - Phnom Phen er bare ett eksempel.

Koselige Notting Hill
Den romantiske komedien «Notting Hill» fra 1999 med Julia Roberts og Hugh Grant trekker nysgjerrige reisende til området i London. Sjarmerende William Thacker (Hugh Grant) har nok gjort at dette stedet har blitt et mål for mange kjærestepar. Thackers søte bokhandel er å se som i filmen, men innsiden av butikken er ikke som i komedien i virkeligheten. Det er ikke bare stemningen fra den romantiske filmen som trekker folk til Notting Hill, men markedet i Portobello Road er også av stor interesse.

Flere reiser tilbyr nå billige flyturer til London, det lønner seg å bestille reisen på nettet.

Gjør som Carrie
Klar for en uke med Manhattan-liv med Dior, Chanel, glamour og drinker?

Hvis du har fulgt med på den populære TV-serien om de mannfolkgale kvinnene med Carrie Bradshaws (Sarah Jessica Parker) i spissen kan det være en artig opplevelse å reise til New York og Manhattan. Da kan du shoppe i de samme butikkene, spise på 5th avenue og finne de samme restaurantene og drikke drinker på de samme utestedene som kvinnene i «Sex og Singelliv».

Meatpacking District er kvinnenes favoritt-bydel.

I kjekkasenes fotspor

Seersuksessen «Lost» har fått mange fans til å reise til Hawaii, der serien spilles inn. Hawaii er en stat i USA, kjent som «the Aloha State». Dominic Monaghan, Naveen Andrews, Evangeline Lilly og Matthew Foxx er bare noen av skuespillerne som har gjort Queens Beach i Waikiki enda mer populær. Fly fra Gardermoen til Honolulu, bestill over internett.

Hva tror du er hemmeligheten til den mystiske øya? Diskuter Lost-teorier her.

Fabelaktig kafè
På kafeen der «Den fabelaktige Amélie fra Montmartre» er spilt inn kan du ta en kaffe eller te i virkeligheten. Amélie er en beskjeden kvinne og i filmen oppsummeres hennes liv fra fødselen til hun er ung voksen og blir forelsket.

Kafeen ligger ved foten av det berømte kunsterkvarteret i Paris.

Andre populære steder å besøke:

Seinfeld-gjengens stamkafé i New York, Manhattan (Tom's Restaurant)

Harry Potter-ferie: Du kan besøke flere av stedene der Harry Potter-filmene har blitt spilt inn. For eksempel King's Cross Station i London, hvor plattform 3 og 4 ble gjort om til ni og trekvart for anledningen. London Zoo, hvor Harry Potter i den første filmen konverserer med en slange. Gloucester Cathedral er også ett av stedene som blir benyttet som kulisser. Dette er bare noen av stedene du kan se i England, om du er en ekte Potter-fan.

Red Carpet Tours er bygd rundt, for og av fans av «The Lord of the Rings».

Red Carpet Tours

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere