RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå saksøker de hverandre

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Det som var idyll blant tre av landets rikeste har endt opp som verkebyll. Se bildene

Det kan være duket for en særdeles topptung rettssak. Ifølge Finansavisen saksøker Sterin Erik Hagen og hans kone Mille-Marie Treschow hotellkongen Petter Stordalen.

Denne gangen dreier det seg om fordelingen av leie-inntektene fra spa-hotellet Farris-bad i Larvik. Hagen og Treschow tok seg av byggekostnadden på 500 millioner kroner, mens Stordalen, via sitt hotellselskap Choice, skulle ta seg av driften.

Se bildekarusell nederst på siden.

Det er Hagen og Treshcows felles selskap Eiendom Farris Bad AS som står bak stevningen

Til tross for stevnigen er ikke Stordalen sen om rose hotellsamarbeidet og betegner det hele som «et fantastisk eksteskap».

I 2009 omsatte Farris bad for omkring 64 millioner kroner. Noe som førte til et underskudd på 11 millioner. Likevel er Stordalen førnøyd og sier;

- Vanligvis tar det tre år før man er igang. I 2010, som er første hele drftsår, omsetter vi for 85 - 86 millioner, og går med overskudd. Ingen hadde forutsett at det skulle gå så bra, sier Stordalen til Finansavisen.

- Var i rute
Finanskrisen var ikke med i beregningen når Farris Bad ble bygget. Allikevel hevdet Treschow i juni i fjor at det storslåtte spaanlegget var i rute på driftssiden.

- Nå er det bare å gjør det beste ut av det, sa hun til Dagens Næringsliv.

Stordalen skrev under leiekontrakten for Farris bad i 2005 og hans Choice-kjede skal drive hotellet i 25 år.

Hagen og Treschow fikk i 2009 11,5 millioner i leie-inntekter.

I 2010 blir inntektene noe omkring 17 millioner. Dette skal være betydelig mindre enn hva rikingparet hadde sett for seg.

Fiffens favoritt
Farris Bad ligger på bystranden i Larvik med én fot på land og én fot i vannet. Det er nordens største spa-hotell.

Spahotellet er hjertebarnet til Mille-Marie og Stein Erik, som de har brukt over 500 millioner kroner på. 400 tonn med larvikitt, glass og bøk har gått med for å bygge det 15 000 kvadratmeter store spahotellet. Og spesielt for Mille-Marie er det en drøm som nå har gått i oppfyllelse.

- For meg er dette en stor dag. Det er en visjon som blir til virkelighet, sa hun til Side2 ved åpningen.

Spahotellet har en svært spesiell historie.

Den kan du lese mer om her

Hagens favoritt skal være badets underjordiske kildevannsgrotte med vann fra den opprinnelige Farris-kilden. Den synes han, ifølge Side2 er deilig selv om det lukter litt svovel der. Men et av Hagens høyeste ønsker var at spaet skulle ha tilby et hamam. Det er den tyrkiske varianten av dampbad. På en stor og varm blokk av granitt blir du vasket og skrubbet.

- Jeg ivret voldsomt for det midt i prosjektet men etterhvert ble jeg usikker om det ville slå an. Så langt har det heldigvis vist seg å være den største suksessen, sa han til Side2.

1786

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere