Gå til sidens hovedinnhold

Nå skal Akerselva-lys prioriteres

Lys langs Akerselva fra Nydalen og oppover har vært snakket om lenge. Nå står lyset på prioriteringslista som ligger i Rådhuset.

NYDALEN/KJELSÅS: Lys siste strekket fra Nydalen og oppover langs elva, ble diskutert også den gangen bydelen var Kjelsås/Grefsen, med andre ord for 5- 6 år siden. SV har flere ganger etterlyst fremdrift i saken både lokalt og sentralt. Positivt at lys fra Nydalen i hvert fall nå står på prioriteringslisten til kommunens plan for idrett og friluftsliv 2009-2012, sier SVs gruppeleder og bydelsutvalgsmedlem, Lill Pleym, som likevel understreker at selv om tiltaket er listet opp i planen, så betyr det ikke nødvendigvis at det blir lys fra Nydalen og oppover.

Prisgitt sentrale politikere

Det vil først bli avgjort i bystyrets behandling av planen til neste år. Og før den kommer dit skal den jo behandles i bystyrets miljø- og samferdselskomité på nyåret. Nå er det viktig at Nordre Akers lokalpolitikere jobber mot sine egne sentrale politikere og overbeviser de om at lys fra Nydalen og oppover er etterlengtet. Ikke bare av bydelens beboere, men også andre som bruker turveien flittig også til og fra jobb, sier Pleym, som også vil bruke kveldens bydelsutvalgsmøte (BU) til å gjenta oppfordringen.

Bare frem til undergangen

Men på listen over Friluftsetatens forslag til prioriterte tiltak er det bare lys fra Nydalen og frem til undergangen opp mot Engebråten, som er listet opp ikke lenger mot Brekkedammen eller til og med helt opp til Oset. Det er jo strekninger som vi selvsagt må jobbe videre mot, sier Pleym.

Merknad fra Sv og Ap

SV og Ap sentralt har også lagt inn merknad til budsjettet som vedtas denne uken. Og partiene ønsker lys i hvert fall til Frysja. Og videre i merknaden står det bl.a. "... denne strekningen har vært på friluftsetaten liste over viktige prosjekter over flere år. Området langs Akerselva nord for Nydalen er et stort utbyggingsområde. Gangveien langs elva er godt opparbeidet, men den mangler lys. Dette vanskeliggjør bruk av gang og sykkelveien til og fra jobb og til rekreasjon høst og vinter."

Mye mer brukt

Helge Røed har bodd i Solligrenda siden 1985, og han vil gjerne ha mer lys langs Akerselva.

Jeg går turveien til og fra jobb hver dag ned mot Ring 3. Om høsten og vinteren er det veldig mørkt langs grusveien, og jeg passer i hvert fall på å ha på refleks slik at syklistene lettere ser meg når de kommer i full fart, sier Røed.

Det har jo skjedd mye i området, og nå er det jo mange flere som bruker denne turveien. Det hadde nok gjort seg med lys ja, sier Røed, som mener strekningen fra Nydalen til undergangen opp mot Engebråten nettopp er en av de aller mørkeste.

Reklame

Nå: Enormt salg på alt du trenger til løpeturen