RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Kenneth Mellem (Glomdalen)

Nå skal de drepe bjørnen

Sist oppdatert:
Jaktlaget har hatt pause, men startet bjørnejakta igjen fredag kveld.

GRUE (Glomdalen): - Vi har jaktet i fire timer uten å se noe til bjørnen. Vi har funnet ett sauekadaver og har sett en del spor etter den. I tillegg er det observert tikker uten lam og lam uten mor, sier Kristen Madshus, leder for det kommunale jaktlaget til Glomdalen.

Han er ganske sikker på at bjørnen er innenfor gjerdet fortsatt. Området er på 11000 mål og er kupert.

- Kan det være aktuelt å prøve å slippe den ut igjen?

- Dette er et område som er gjerdet inn for husdyrene, så det vil bli feil om de må sankes inn igjen slik at bjørnen blir sluppet ut. Jeg synes det høres mer håpløst ut, sier Madshus. Det ble også gått i området med hund, og den markerte også på bjørnespor

Les også: Bjørnejakt i Grue

Kristen Madshus er glad for at det ble gitt fellingstillatelse raskt, og at man så fort fikk inn mannskap. Det har ikke vært jaktet bjørn i Grue siden 2000. Da ble det skutt en hannbjørn i Torsberget. Skytteren, Jørgen Omsted, er fortsatt med i det kommunale jaktlaget.

- Det er solide karer vi har med oss, og vi må hele tiden tenke sikkerhet. Det er ikke bare å fyre løs og håpe på et bra treff. Det kan også bli aktuelt med manngard etter hvert, men jeg har tro på at vi klarer å løse dette raskt. Både bjørn og sau roer seg om dagen, og i skumringen er vi på plass igjen. Den forrige bjørnen ble skutt litt etter halv 11 om kvelden, sier Madshus til Glomdalen.

Les også: Bjørn rusler i distriktet

Les flere saker på Glomdalen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere