RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå skal det være rent

(Getty)
Sist oppdatert:
Trenden fra 90-tallet er tilbake, men i en feminin variant. Se bilder og få inspirasjon!

(SIDE2): En av høstens største trender er den minimalistiske looken. Designhus som Calvin Kelin, Celine og Marc Jacobs leder an med rene kolleksjoner, med stramme linjer - og nå har også de mest trendy kjendisene latt seg inspirere av catwalktrendene.

Se motehusenes tolkning av minimalismen i bildekarusellen nederst i saken!

Stilikonenes valg
Alexa Chung blir ansett som et av verdens største stilikoner. Om hun ikke er med på å definerer trendene, er hun ofte først ute med det siste. Nylig ble den vakre fashonistaen sett i en haute couture drakt i minimalistisk snitt fra Valentino. Med dette antrekket viser Chung at du langt ifra trenger å se kjedelig ut ved å kle deg minimalistisk - bare legg merke til de morsomme detaljene som sløyfen rundt halsen, og de tøffe Chole-skoene.

Les også:Stjel stilen: Alexa Chung

Chloë Sevigny er en annen trendsetter, men i motsetning til Chung er hun ikke like mye i rampelyset. Men når hun beveger seg nær en rød løper, ser hun alltid trendy ut. Allerede i april begynte den amerikanske skuespilleren å stille opp i minimalistiske antrekk, dog i en litt mer nedtonen variant enn den vi nå ser gjør seg gjeldende i gatebildet.

Kate Bosworth kan også det med å kle seg bra, og stilte tidligere i år i et antrekk som har minimalistiske tendenser. Det begrensede fargevalget, og stramme linjene, kombinert med skinnmaterialer gjør at antrekket har en en god kombinasjon mellom det feminine og maskuline.

Les også:Stjel stilen: Kate Bosworth

Victoria Beckham har både blitt hyllet og kritisert for sin stil, men i det siste har hun vist at hun er på alle måter er en stilsikker kvinne. I denne grønne herligehten av en kjole fra det britiske designmerket Goat, viser fotballgruen hvor nekelt det er å kle seg i en minimalistisk stil. Legg også merke til de hudfargede skoene, som foruten å skape illusjonen av svært lange ben, er en fin detalj i den minimalistiske looken Beckham her kjører. Den 38 år gamle firebarnsmoren er som kjent også designer, og flere av hennes antrekk har blitt karakterisert som av den minimalistiske sorten. Sin nye kolleksjon skal hun vise under New York Fashion Week denne uken.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Feminin utgave
Det skal derimot nevnes at minimalistisk bekledning er ingen uutforsket trend. På 90-tallet blomstret denne trenden opp, men da i en mer maskulin utgave enn den vi nå ser. Sesongens minimalisme er både feminin, elegant og sofistikert og kan enkelt oppnås ved gjenbruk av plagg du allerede har i garderoben.

Les mer om høstmoten
Ikke pakk bort denne
Skinner om kapp!
Dette har du på beina i høst
- Leopardmønster er et must

(artikkelen fortsetter under bildet)

Slik får du stilen
Men hvordan får man denne looken spør du deg kanskje?

En av stikkordene i minimalistisk bekledning er jo mindre, jo bedre. Dette betyr nødvendigvis ikke mindre plagg på kroppen, men en renere stil i klassiske snitt. Det er viktig å bruke enkle plagg i nøytrale farger. Sort, hvitt, grått, kamel- og jordfarger er gode basisfarger i en minimalistisk garderobe, men du kan gjøre stilen mer spennende ved bruk av spennende accessoirer som ikke er for prangende, og for all del, ikke less på for mye.

En maskulin jakke i marineblått, kamel eller grått er et av minimalismens nøkkelplagg, og passer godt til vårt kalde klima. For å unngå at den minimalistiske stilen blir for stram, kan du velge for eksempel en veske i en sterk farge, men sørg da for at denne har en stram form - som for eksempel konvoluttveksen.

Du bør unngå å bruke for sprelske farger, og plaggene skal verken være for trange eller for løse. Kombiner gjerne like farger i ulike teksturer, men du oppnår også stilen ved å blande motsetninger, som for eksempel sort og hvitt.

For å gjør looken komplett bør håret være løst, naturlig og rett. Du bør unngå en for oversminket look, og neglene bær være i pudderfarger, eller bare fiffet opp med blank neglelakk.

SE BILDER FRA CATWALKEN HER:

3700 (Alle foto: Getty)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere