RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Matt Dunham (Ap)

Nå skal han skrive bok

Sist oppdatert:
Julian Assange får ti millioner kroner for å skrive bok.

WikiLeaks-grunnleggeren får bra betalt for å skrive om sitt liv.

I et intervju med den britiske avisa The Sunday Times opplyser Assange at han allerede har skrevet kontrakt med den amerikanske forleggeren Alfred A. Knopf og det britiske forlaget Canongate.

Kontraktene er verdt i alt 1,1 millioner britiske pund, eller drøyt ti millioner kroner, ifølge The Sunday Times.

Pengene skal ifølge Assange komme godt med når rettssakene mot han en gang er over, melder AFP. Til avisa sier han at inntektene fra boka skal brukes til advokatbistand i forbindelse med anklagene om seksuelle overgrep fra to svenske kvinner.

- Jeg har ikke lyst til å skrive denne boka, men jeg må. Saken har allerede kostet meg 200.000 pund (om lag 1,8 millioner kroner), og jeg er nødt til å forsvare meg og holde WikiLeaks flytende, sier han.

WikiLeaks sitter nå på rundt 250.000 hemmelige meldinger fra amerikanske diplomater. Disse blir sakte, men sikkert, lekket til media via utvalgte medier. Dette har opprørt amerikanske myndigheter i Washington, som nå vurderer hvordan de kan reise tiltale mot Assange over den siste store lekkasjen.

Siden Assange i Storbritannia ble løslatt fra fengsel den 16. desember, har han bodd hos en venn på en herregård i Øst-England. Han ble løslatt med strenge kausjonforhold, som inkluderer rapportering til politiet daglig og han er i tillegg iført en elektronisk brikke.

En domstol i London skal 7. februar holde en full høring om den svenske utleveringsanmodning i anledning de nevnte seksuelle overgrepene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere