RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå skal hun møte sin overgriper

Sist oppdatert:
- Han skal få høre alt fra meg. Høre om drømmene han knuste og alt i livet som ble snudd opp ned etter at jeg var hos doktoren.

En lege i 40-årene er nå tiltalt for seksuelle overgrep mot fem forskjellige kvinner. To av kvinnene var under 18 år gamle da overgrepene skal ha skjedd.

- Han erkjenner ikke straffskyld for noen av forholdene i tiltalen, sier mannens forsvarer, Eirik Nåmdal, til Nettavisen.

Legen jobbet på et legekontor i en kommune i Hordaland.

- Trodde jeg skulle bli glad
For ett år siden ble legen siktet for overgrep mot de fem kvinnelige pasientene.

Nettavisen har tidligere skrevet om en av kvinnene som har ventet på at saken skal bli ferdig hos politiet og i rettssystemet. Nå er altså legen tiltalt og må møte i retten for å svare på anklagene om seksuelle overgrep.

Les også: - Jeg ble misbrukt av legen

Kvinnen forteller til Nettavisen hva det betyr for henne at legen nå blir stilt til ansvar for det han gjorde mot henne.

- Nå som tiltalen endelig er tatt ut har jeg veldig blandede følelser. Jeg trodde bare jeg skulle bli glad, men nå tenker jeg mye på ting. Jeg har mest lyst til bare å sette meg ned å gråte av glede og redsel, sier kvinnen.

- Håper på fengsel
17-åringen sier hun gruer seg til å møte legen igjen.

- Jeg gleder meg til å få rettssaken overstått. På den andre siden er jeg redd og kvier meg for å møte doktoren igjen, å stå ansikt til ansikt med en som har ødelagt livet mitt og fortelle hva som skjedde, sier hun.

At rettssaken nærmer seg, vekker mange følelser.

- Jeg prøver alltid å ha mest mulig avstand til ting, men det er utrolig vanskelig. Selv for meg er det vanskelig å forstå mine egne følelser. En del av meg vil ikke i retten og iallefall ikke møte doktoren igjen. En del av meg vil knuse dokoren i retten, og jeg håper at han får mange år i fengsel så han kan tenke over hva han har gjort og hvor mange liv han har ødelagt, sier kvinnen.

- Han skal få høre alt
Selv om hun gruer seg, ser hun fram til å fortelle tiltalte hvordan saken har påvirket henne.

- Han skal få høre alt fra meg. Høre om drømmene han knuste for meg og alt i livet som ble snudd opp ned etter at jeg var hos doktoren, sier hun.

Kvinnen har slitt mye etter besøket hos legen for halvannet år siden.

- Jeg skulle sjekke ørene mine. To, tre minutter etter at jeg kom inn til legen så ba han meg om legge meg på benken. Der begynte han å kle av meg og ta på meg alle veier, fortalte kvinnen i november. Legen skal flere ganger ha kalt henne for «snill pike» mens han holdt på.

I ettertid har hun blant annet slitt mye med å følge med på skolen.

- Nå går jeg litt på skole, men jeg har ikke konsentrasjon til å klare mer skole. Jeg blir alltid glad når jeg går på skolen og synes det er gøy å være sammen med venner, men med en gang det blir stille når vi for eksempel har prøver, så kommer alle tankene med en gang. Uansett kommer de, uansett om jeg prøver å tenke på andre ting, sier hun.

- Det er urettferdig
I en e-post til Nettavisen beskriver hun med egne ord hvor urettferdig hun synes saken er:

«Jeg synes det er urettferdig at vi som ikke har gjort noe galt skal lide for noe en annen gjorde og som aldri skulle skjedd. Det er ikke han som har fått ødelagt livet og som har store sår som kanskje aldri leges. Det er ikke han som lever med skyld og skamfølelse etter det som skjedde. Jeg hater tanken på at jeg kanskje aldri får det han gjorde til å forsvinne fra tankene og følelsene, men en ting har jeg lært: Det er alltid håp! Mitt håp er at jeg en dag vil leve et normalt liv uten å ha alle tankene og følelsene som plager meg», skriver 17-åringen.

I e-posten forteller også kvinnen om hvordan hestene hennes har hjulpet henne i den tøffe tiden. Mye av tiden hjemme bruker hun på familiegården, eller på tur med hestene.

- Vil se fremover
Kvinnen sier hun i fremtiden kan tenke seg å hjelpe andre som kommer i samme situasjon som henne.

- Nå vil jeg bare ha rettssaken ferdig så jeg kan begynne å se framover. Drømmen er å bli jurist eller jobbe med unge som har blitt utsatt for overgrep og bruke dyrene jeg har i terapien. Jeg vet hvor mye dyr har betydd for meg, og jeg tror jeg kan sette meg inn i hvordan folk føler det etter et overgrep, og bruke mine erfaringer etter et overgrep til å forklare og hjelpe.

- Jeg vil hjelpe andre. Å se at andre har det bra gjør meg glad, sier hun.

Den tiltalte legen har ifølge Bergens Tidende mistet autorisasjonen så lenge saken har vært under etterforskning.

(Saken er anonymisert av Nettavisen-redaksjonen i ettertid).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere