Rivingen av Tøyenbadet på Oslos østkant skal starte neste år, og om fire år skal et helt nytt badeanlegg stå klart til bruk.

Som Nettavisen skrev i mai, vil det nye badeanlegget, som er flere år forsinket, koste 1,4 milliarder kroner.

Mandag ble det kjent at det Oslo-baserte firmaet Enwa Badeanlegg, sammen med søsterselskapet Enwa PMI, har vunnet kontrakten for vannbehandlingssystemer og stålbassenger for badet.

Kontrakten er blant de største i selskapets historie.

- Det bli spennende å finne den optimale løsning på å holde 5600 kubikkmeter vann krystallklart og fristende for badende – det er 5,6 millioner liter vann, sier Magnus Petersen, prosjektleder i Enwa Badeanlegg, i en pressemelding.

Se video av det nye Tøyenbadet øverst i saken.

Åtte nye basseng

Ifølge kontrakten vil det nye Tøyenbadet bestå av åtte basseng, og omtrent 2,2 millioner liter vann skal sirkulere gjennom vannbehandlingssystemene i timen.

Med en vannflate på 2750 kvadratmeter, vil Tøyenbadet bli Oslos største badeanlegg, og blant Norges største badeanlegg.

Anlegget strekker seg over flere hundre meter, og vil bestå av et innendørsbad med fire bassenger, samt et utendørsbad med fire bassenger. Her kan man blant annet boltre seg i idrettsbasseng, stupebasseng, familiebasseng, varmtvannsbasseng og småbarnsbasseng. I tillegg blir det vannsklie både inne og ute, samt en kafeteria.

I anlegget etableres også en flerbrukshall tilrettelagt for innendørs ballidrett.

150 millioner

Kultur- og idrettsbygg Oslo KF er ansvarlig byggherre.

- Prosjekteringen er allerede i gang og anlegget skal være klart i 2023. Siden dette er en samspillssentreprise har vi ikke på nåværende tidspunkt beregnet en eksakt kontraktsverdi, men i anbudsprosessen ble kontraktsverdien stipulert til omtrent 150 kroner, sier Petersen.