Gå til sidens hovedinnhold

Nå skal rockepolitiker Jan Bøhler vinne tilbake byen fra Høyre

Jan Bøhler blir storbypolitisk talsmann for Arbeiderpartiet. – En seier for Oslo Ap, sier lokalpolitikeren fra Groruddalen.

OSLO: Arbeiderparti- og oslopolitiker Jan Bøhler viste allerede under valgkampen i år at han er villig til å gjøre mer enn å brette opp ermene for Oslo og Groruddalen.

Musikkvideoen der politikeren i singlet, med Oslo i bakgrunnen, rocket sin hyllest til byen gikk som en farsott på sosiale medier.

Jan Bøhler var på sjarmoffensiven og viste seg som en, for de som ikke allerede visste det, politiker som er stolt av byen sin og akter å kjempe for den.

Les også: Stovnerjenter foretrekker Jens

Byenes mann

Nå ber Arbeiderpartiets stortingsgruppe altså Jan Bøhler om å bli det de kaller storbypolitisk talsmann for partiet.

– Det har jeg takket ja til. Det er noe jeg mener vi trenger, sier Jan Bøhler til dittoslo.no.

Les også: Høyre på stemmefiske i Ap-bastion

– Oppgaven skal i særlig grad handle om Oslo, og de andre store byenene. Jeg kommer til å operere på tvers av komiteene og lage en storbygruppe på tvers av Ap-fraksjonene, sier mannen som har bodd hele sitt liv i Oslo og Groruddalen.

Viktig for hovedstaden

Han er særlig opptatt av integrering, innvandring, boligpolitikk, områdestastninger, som Groruddalssatsningen og Oslo-Sør satsningen.

– Dette gir meg mye bedre mulighet til å kjøre frem saker som angår storbyene og hovedstaden, sier han.

Les også: Flest hjemmesittere på Veitvet

Han legger ikke skjul på at mandatet som storbypolitisk talsmann også er vokst frem av at det er i de store byene Høyre er vokst mest, og at Arbeiderpartiet må komme på offensiven inn mot valget i 2015.

– Samtidig er det ikke noe tvil om at dette er et gjennomslag for Oslo Arbeiderparti, som lenge har kjempet for at partiet får en storbypolitikk, sier han.

Reklame

Derfor er den norske ladekabelen så genial