RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Kent Inge Olsen (Fredriksstad Blad)

Nå SKAL sosialhjelpsmottagere jobbe

Plenklipping, stell av offentlige områder og annet vedlikehold blir nå hverdagen til ti av byens sosialhjelpsmottagere.

(Fredriksstad Blad) Onsdag vil helse- og velferdsutvalget gi grønt lys for et arbeidstreningsprogram for sosialhjelpsmottagere. Frøydis Wroldsen (Ap), som er leder i utvalget, støtter forslaget om å opprette en innsatsgjeng som skal reise rundt i distriktet med minibuss og ta mindre arbeidsoppdrag.

To ledige skal bli ledere
To kvalifiserte arbeidsledige skal få tilbud om å være ledere for en gruppe på 10–12 sosialhjelpsmottagere under 30 år.

– Jeg er glad for at vi kan bygge opp et arbeidstilbud for sosialhjelpsmottagere. Dette skal være en mulighet for unge til å komme ut i jobb. Deltagerne vil få lønn i stedet for sosialhjelp, sier Wroldsen til FB.

Det er Leif Egil Andreassen (Ap), nestleder i utvalget, som har lagt frem forslaget til «arbeid for trygd».

Prosjektet skal ledes av NAV, mens kommunens tekniske etat vil stille med utstyr. Deltagerne skal ta arbeidsoppdrag fire dager i uken på dagtid og ha en dag på skolebenken, ifølge forslaget er denne lagt til Daghøyskolen. Prosjektet skal vare i to år.

Kan miste sosialhjelpen
Deltagelsen skal ikke være frivillig, ifølge forslaget. Hvis noen dropper ut av gruppen, bortfaller retten til sosialhjelp.

– Vil dere tvinge ungdom?

– NAVs saksbehandlerne vil rekruttere deltagere. Jeg ønsker at gruppen skal bestå av motiverte ungdommer som ønsker å gå ut i arbeidslivet. Det skal være en human tilnærming, sier Wroldsen.

Buss til 400.000 kr
Minibussen er anslått å koste 400.000 kr, og dette blir den største investeringen det første året. NAV, teknisk etat og helse- og velferdsutvalget skal dele på utgiftene til gruppen. Det vil bli rimelig å få utført arbeidsoppdrag fra innsatsgjengen. Eldre skal betale 100–200 kr i egenandel for plenklipping, snømåking og strøing.

Pengene skal gå inn i en trivselskasse som kan gå til pizza, kinobilletter og konserter.

Hva synes du om dette nye tiltaket i Fredrikstad?

Les flere saker fra Fredriksstad Blad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere