Se videointervju med arbeidsminister Marte Mjøs Persen:

ARBEIDSDEPARTEMENTET (Nettavisen): Mandag overtok tidligere bergensordfører Marte Mjøs Persen (Ap) sitt andre departement i Jonas Gahr Støres regjering på fire måneder.

Persen har nå blitt arbeids- og inkluderingsminister etter Hadia Tajik, som i forrige uke trakk seg som statsråd etter avsløringene rundt pendlerboligen hennes.

- Det er jo litt spesielle omstendigheter som gjør at jeg har kommet hit i arbeids- og inkluderingsdepartementet, konstaterer den nylig avgåtte olje- og energiministeren overfor Nettavisen, etter å ha overlevert nøklene til sitt nye kontor.

Les også: Her er de nye statsrådene: - En oppgave hun må ta tak i fra dag én

- Vært mest krevende

46-åringen har måtte tåle mye kritikk som olje- og energiminister, i en periode der strømprisene har vært rekordhøye - og protestene har vært store fra folk flest.

- Du har fått mye kritikk. Hvordan har det vært for deg?

- Den situasjonen som vi har stått i denne høsten, har ikke vært mest krevende for olje- og energiministeren. Den har vært mest krevende for alle de der hjemme som har vært bekymret for hvordan de skulle klare å håndtere de store utgiftene sine, sier Mjøs Persen.

Gunnar Stavrum: Hadia Tajiks fall åpner for maktkamp og ny uro

Statsråden sier det derfor har vært viktig for henne å jobbe med den offentlige strømstøtten, for å hjelpe folk med de høye strømregningene.

- Strømkrisen har vært tøff først og fremst for de som har hatt problemer med å betale strømregningene sine, påpeker Mjøs Persen.

- Tror du det blir lettere å være arbeidsminister?

- Det er mange viktige og tunge saker også innenfor arbeids- og inkluderingsfeltet, og som olje- og energiminister hadde jeg ansvar for feltet i en stor krise for befolkningen vår som handlet om at vi har historisk høye strømpriser, svarer hun.

- Skulle gjerne fortsatt

Da Mjøs Persen overtok nøklene fra fungerende arbeidsminister Bjørnar Skjæran (Ap) mandag ettermiddag, fortalte hun at hun gjerne ville fortsatt som strømminister.

- Jeg hadde egentlig veldig lyst til å fortsette som olje- og energiminister, fordi det er et veldig spennende og brennende tema. Men når statsministeren ber meg om å gjøre denne viktige oppgaven så var jeg veldig klar for det, sa hun til pressen.

Det var forrige onsdag at Tajik fortalte at hun trekker seg som statsråd, etter en rekke avsløringer om pendlerboligen hun fikk fra Statsministerens kontor da hun var politisk rådgiver i nettopp Arbeidsdepartementet for 15 år siden.

- Jeg vil ikke tillate at feil jeg begikk for femten år siden skal stå i veien, sa Tajik på en pressekonferanse da nyheten ble sluppet.

Les også: Hadia Tajik trekker seg som nestleder i Arbeiderpartiet

- Tok følgende av feilene

Men Mjøs Persen vil ikke mene så mye årsaken til Tajiks avgang:

- Jeg synes hun gjorde en veldig god jobb som arbeids- og inkluderingsminister. Hun har trukket seg på bakgrunn av den saken, men utover det så har ikke jeg noe mer kommentarer rundt det, sier hun til Nettavisen, og legger til:

- Men klart det er et savn for oss at hun ikke er i den rollen.

- Synes du hun burde fortsatt som statsråd?

- Hun har trukket seg, og jeg har ingen meninger utover det. Hadia gjorde en god jobb, men hun tok følgene av de feilene hun hadde gjort - og det har jeg stor respekt for.