*Nettavisen* Nyheter.

Nå snør det

Foto: Statens vegvesen webkamera

Kjør forsiktig! Oslos innbyggere er blant dem som får vinterens første snøfall.

09.11.10 20:03

Kuldegradene har allerede inntatt Oslo, men snøen har så langt uteblitt. Men tirsdag blir det en endring på dette, for ifølge meteorologene blir det snø.

- Det vil komme litt snø i Oslo utover kvelden, sier meteorolog Solbjørg Apeland ved Storm Geo til Nettavisen.

Sjekk ditt vær her!

I Telemark og Vestfold dalte snøen allerede tidlig tirsdag ettermiddag. Litt før klokka 15 hadde Vestfold politidistrikt fått inn flere meldinger om trafikkulykker. På grensen mellom Larvik og Sandefjord kjørte en bil i autovernet på det glatte føret, skriver Østlands-Posten.

Fem centimeter
Fra 17-18-tiden tirsdag er det ventet snø i hovedstaden.

- Det er ikke store mengder med snø som vil komme, kanskje fem centimeter. Det vil snø fram til i morgen tidlig, og så vil det gi seg, sier Apeland.

Det er de østlige delene av Østlandet som vil få snø, fra Skien og opp til Lillehammer.

Sjekk trafikkmeldinger på Statens vegvesen her

Sjekk trafikkmeldinger for Akershus

Sjekk trafikkmeldinger for Oslo

- Kan bli glatt
Temperaturene vil ligge rundt en minusgrad i Oslo tirsdag, men ifølge meteorologen vil temperaturene stige onsdag, og det kan bli glatte veier.

- Folk må passe seg litt, og kjøre forsiktig. I morgen vil det bli rundt null grader midt på dagen, så det kan bli litt glatte veibaner, sier Apeland.

Også i Nord-Norge er det ventet snøbyger, langs kysten av Troms og Finnmark, tirsdag kveld og deler av onsdagen.

På Vestlandet er det ventet oppholdsvær.

Mer snø torsdag
Torsdag blir det dessuten mer påfyll med snø på Østlandet.

- Det vil begynne å snø på Sørlandet torsdag ettermiddag, og så vil det strekke seg utover Sørlandet og Østlandet i løpet av natten og fredag morgen. Også Oslo vil få snø, sier Apeland.

Det er imidlertid litt usikkert hvor mye snø som vil komme, fordi det er ventet at temperaturene vil stige fredag, og snøen kan gå over til sludd.

- Men det kan kanskje kommer 10 centimeter snø på Sørlandet hvis det bare blir snø, og så blir det litt mindre snø på Østlandet, kanskje fem centimeter, sier meteorologen.

Siden temperaturene vil stige, er det fare for at snøen vil forsvinne igjen i sør mot helgen. Temperaturene vil begynne å stige onsdag og torsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.