Gå til sidens hovedinnhold

- Nå snør det

Og til helgen kan du kanskje dra på sesongens første skitur!

Voss Fjellandsby har til Skiinfo innrapportert 5 cm med nysnø. Torsdag rapporterer de om at det nå snør blant annet på Strandafjellet, Røldal og i Voss Fjellandsby Myrkdalen. Webkamerabildene ser du her.

Mens noen fortviler over snø og sterk vind i fjellet, tar skientusiaster gledelig imot meldingene fra StormGeo.

Sjekk været der du bor

Skiforhold for de ivrigste

- Storm følger den mest optimistiske modellen og er kaldest i sine beregninger, opplyser Espen Schrøder og Skiinfo.

- Snø blir det på Vestlandet over 800 meter, og kanskje inntil 40-50 cm høyest opp på fjellet i løpet av de neste tre dagene. Det virker som det fortsatt er en litt for optimistisk snøvarsling grunnet temperaturer som vipper på nullpunktet, og varierende vindretninger og styrke.

Nordover vil temperaturen synker ytterligere, og lørdag blir snøgrensen liggende på 500 meter i Møre og Romsdal og i Trøndelag.

Ifølge Storm-meteorolog Roar Inge Hansen ligger snøgrensen i Troms og Finnmark på 3-400 meter tidlig på dagen, men kommer til å synke helt ned i fjæresteinene ut på kvelden.

Snø i fjellet og minkende vind er godt nytt for de som nå lengter etter den første skituren. Skiinfo mener det kan komme nok snø til både bortover- og nedoverski dersom du er skikkelig ivrig.

Men du må komme deg opp på toppene selv, for ingen av skianleggene åpner på lenge.

Kjør forsiktig

For dem som oppholder seg i lavlandet på Sør- og Østlandet blir ikke første del av helgen så aller verst. Denne delen av Norge blir liggende i le det meste av fredagen og temperaturene kan komme opp i 14 grader.

Ellers tar nordvesten med seg kald luft inn over hele landet. De allerede nevnte snøgrensene gjør at det allerede er hvitt på fjellovergangene.

- Snøbyger og kuling kommer til å gjøre det skikkelig utrivelig i fjellet, sier Hansen på Storm.no.

Da kan det være greit å advare mot vanskelige kjøreforhold. Denne helgen skal østlendingene hjem etter høstferie, mens mange vestlendinger starter ferien. Skal du kjøre i fjellet i Sør-Norge må du være forberedt på glatte veier og dårlig sikt, og at fjellovergangene kan bli stengt på grunn av uværet.

Kommentarer til denne saken