Gå til sidens hovedinnhold

Nå snur været fullstendig: – Det blir ganske kraftig

Et lavtrykk ødelegger juleidyllen for store deler av landet.

– Det er et stort lavtrykk som kommer inn fra Atlanteren som vil dominere været i hele landet. Det drar med seg mye fuktighet fra sør, og da blir Østafjells mest rammet av det været, sier vakthavende meteorolog Jon Austerheim til Nettavisen.

– Det er mange farevarsel ute for Østafjells og fjellet i sør, sier meteorologen.

På Yr sine sider kan man se at det er sendt ut hele 62 farevarsler. De fleste av dem omhandler vind i Nord-Norge eller nedbør i sørøstlige deler av landet.

– Det begynner i morgen med snø på Sørlandet, som vil gå over til regn etter hvert. Lørdag blir det ikke de helt store mengdene, men regnet kan bli underkjølt enkelte steder, advarer meteorologen.

– Det blir ganske kraftig

– Søndagen vil nedbøren også komme som regn ganske mange steder, spesielt i lavlandet og lengst sør. I høyden kan det derimot komme opp mot 30 centimeter snø, sier Austerheim.

Spesielt søndag kan bli fuktig på Østlandet. I hovedstaden er det meldt 44 millimeter regn bare på søndag.

Også mandag er det meldt om store nedbørsmengder. Det er derfor sendt ut gult varsel for både flomfare og jordskredfare søndag og mandag.

– Det blir ganske kraftig nedbør. Snøgrensa vil gå på rundt 300 meter, så ved kyststrøk og i lavlandet vil nok det meste av nedbøren komme som regn og sludd, sier Austerheim til RB.

Les også: Sterk melding fra dronning Elizabeth i årets juletale

Lavtrykket vil også føre til guffent vær på fjellet i Sør-Norge:

– Det kan bli ganske utfordrende kjøreforhold på fjellovergangene, med mye snøfokk, sier meteorologen til Nettavisen.

Kraftig vind

Lengre vest blir det langt bedre turvær:

– På Vestlandet blir det litt vind, men ikke spesielt mye nedbør.

Les også: Voldsom eksplosjon i Nashville: Ingen ulykke, ifølge politiet

Nordlendingene er ikke like heldige. Nedbørsmessig vil det ikke bli så ille, men vinden kan skape problemer, sier meteorologen.

Søndag er det ventet lokalt kraftige vindkast på 27-30 m/s ved Salten, Saltfjellet, Ofoten og Sør-Troms, i tillegg til kraftig snøfokk flere steder.

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller

Kommentarer til denne saken