RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Julio Cortez (Scanpix/AP)

Nå starter festen for alvor!

Sist oppdatert:
115 vakter skal holde over 10.000 russ i tøylene på Tryvann i helgen.

- Sikkerheten vil være god på arrangementet, sier president i Russens hovedstyre, Erik Dibba, til Nettavisen.

Russebuksene er vrengt, og rød- og blåkledte ungdommer er igjen en del av samfunnsbildet. På Tryvannstreffet er det ventet over 10.000 russ. Samtlige med store planer om fest og moro. Denne helgen er første treff. Det vil også være arrangement på Tryvann 7.-8. mai og endagstreff 12. mai.

- Det er leid inn 115 profesjonelle sikkerhetsvakter. I tillegg har vi russepoliti, og selvsagt vil også ordinært politi være til stede, sier han.

Politioverbetjent Dagfinn Kaldal ved Majorstua politistasjon opplyser at de vil ha en post på Tryvann hele helgen.

- Vi har kontroll på hva, og hvem som kommer. Oppstår det kriminelle forhold, vil vi håndtere dette fortløpende. Området er bra sikret med gjerder, så det skal være umulig for eksterne ikke-russ å snike seg inn, sier han til Nettavisen.

Voldtekt i russetiden
Det har ikke vært uvanlig at mediene skriver om voldtektssaker i forbindelse med russefeiringen. I 2006 ble en 18 år gammel jente voldtatt av medruss i Fredrikstad.

Les også:Voldtok russejente - går fri

- Vi har ikke hatt noen «vær varsom»-kampanjer i år, men vi bruker mediene til å gi forebyggende informasjon. Gode regler som at det er best å gå to og to sammen, informerer han.

I tillegg reiser politiet rundt på landets skoler og informerer om hvor grensene går. Hva er akseptabelt, og hva er ikke.

- Dette er et forebyggende tiltak. Vi har faktisk holdt på et par måneder, og får et inntrykk av at responsen fra russen er god, sier Kaldal.

Slutten for russetoget?
17. mai nærmer seg, men det spøker for det tradisjonsrike russetoget, som har preget bybildet i hovedstaden i 105 år.

- Det har kommet så mange restriksjoner fra politiet på russetoget siden 2003, at det ikke er til å kjenne igjen, sa russepresident Erik Dibba til Nettavisen onsdag 14. april.

Les også:Russetoget kan bli avlyst

- Forstår du restriksjonene?

- Det må politiet se på, men det må ikke bli for begrenset, svarte Dibba diplomatisk.

Et forslag kan være en utstilling på Tullinløkka med tre busser og to biler, ifølge Russens hovedstyre. Fredag sier Dibba til Nettavisen at det stadig råder usikkerhet rundt dette, men at et møte er avtalt slik at man kan komme til enighet.

- Det viktigste for oss er at russen får en plass på 17. mai. I de siste årene har kun én av ti russ deltatt i toget. Det sier litt om at det ikke fungerer, og da må vi finne andre til å gjøre dere, sier Dibba.

Knuter
Ha sikker sex med noen som har menstruasjon? Da får du brannbil i russelua! Gå med en oppblåsbar dokke på et kjøpesenter og late som det er kjæresten din? Gratulerer! En mini-dokke i russelua! Det er duket for årets første store russetreff, og knuteforsøkene vil florere.

Sjekk årets russeknuter her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere