Gå til sidens hovedinnhold

Nå starter skisesongen

Nå lades snøkanonene. Sjekk når din bakke åpner.

MOBIL: Følg været på WAP
Supersøk:Sjekk om det blir snø der du bor

Trysil, Hemsedal og Skeikampen har alle startet snøkanonene sine, og det ser ikke ut til at snøen vil smelte.

- Vi har stor tro på helgen 1-2. november, skrev Skeikampen Resort på sine nettsider torsdag.

Midlertidige åpningsdatoer: Sjekk når din bakke åpner

Mandag brer et kjølig nordvestlig vindfelt seg mandag over Sør- og Midt-Norge. Det gir bygevær og lavere temperaturer her og i høyden blir det snø.

Kong vinter er på vei
Over 1000-1200 meter har det kommet en del snø i løpet av helgen.

- Kulden vil kanskje kunne holde seg østafjells og kanskje også på Vestlandet sør for Stad, sier meteorolog Inge Johannessen ved Storm Weather Center til Nettavisen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Det har vært ganske store nedbørmengder, så det kan være ganske bra med snø høyt i fjellet, sier Johannessen.

-Flere av landets alpinsteder varsler åpning til helgen. Tror du de kommer til å få til det?

- Ja, det er ikke noen grunn til at de ikke skal kunne håpe på det. Både på kvelden, natten og tidlig på dagen er det kaldt nok. Men tirsdag, onsdag og torsdag er det ikke nødvendigvis kaldt nok på dagtid. Fordi det har vært veldig mildt er bakken kanskje ikke kald nok ennå, og det er mulig det må litt mer kulde til før snøen legger seg. Men stedene som ligger over 500-600 meter i innlandet vil sannsynligvis kunne kjøre kanonene hele dagen, sier Johannessen.

Snøbyger
Mandag blir det regn og sluddbyger på kysten av Trøndelag, Møre og Romsdal og Vestlandet. I fjellet i Sør-Norge blir det snøbyger.

- Man skal ikke så veldig høyt opp før nedbøren kommer som snø. Jeg tror det blir fra 500-700 meter. Uken som helhet blir betydelig kaldere i forhold til hva vi har hatt, sier Inge Johannessen.

Tirsdag, onsdag og torsdag kan vi få et skydekke som varierer mellom halvskyet og lettskyet.

- Onsdag og torsdag kan det komme noen snøbyger på Sør- og Østlandet. Det er veldig usikkert, og det blir sannsynligvis ikke så mye. Det kan også hende at det ikke kommer noe i det hele tatt.

Det blir etter hvert kaldt vær og halvskyet til lettskyet vær på hele Vestlandet, Trøndelag og Nordland. De vil få lokale snøbyger.

- Det eneste stedet som vil ha litt mer sammenhengende skydekke fra tirsdagen og til og med onsdag og torsdag er Troms og Finnmark. Det blir en god del bedring i løpet av torsdag og fredag, men tirsdag og onsdag er det muligheter for snø. På kysten blir det sludd, sier meteorologen.

Det blir nok litt mildere i løpet av helgen, men det er nok sannsynligvis fra Stad og nordover, sier meteorologen.

Finn ditt skisted og webkamera:

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken