*Nettavisen* Nyheter.

Nå starter treningsrushet

De største treningssentrene forventer en fordobling i medlemsmassen fra neste uke.

25.08.06 11:33

(SIDE2): Nå skal ferieflesket bort. September er måneden da nordmenn rusher til treningssentrene for å trene bort sommerens grillribbe.

- Erfaringsmessig kommer det store rushet til uka. Etter at skolen har begynt igjen og man har kommet inn i rutiner, begynner også mange å tenke på treningen, sier informasjonsdirektør i S.A.T.S Norge, Anders Hall Grøterud.

Det er etter sommerferien og juleferien de fleste treningsstudioene merker størst pågang.

Dobbelt så mange vil trene

- Det kommer til å være dobbelt så mange som trener nå i september enn på en gjennomsnittsmåned, sier Grøterud. Og treningssentrene kan bli fulle. «Primetime» er mellom 17 og 20, kan Grøterud fortelle, så om du vil unngå for mye mennesker, bør du legge treningsøkten utenom de første timene etter jobbtid.

- Om du har fleksitid på jobb kan det være smart å trene på morgenen, eller ta en treningsøkt i lunsjen. Om du allikevel vil trene etter jobb, bør du prøve å komme tidlig slik at ikke den timen du vil være med på fylles opp. Det aller viktigste når du skal begynne på treningen etter en litt latere sommer, er å ikke legge lista så høyt, mener han. Vær fornøyd med at du trener en til to ganger i uka til å begynne med, så kan du heller øke etter hvert.

Bruk åpningstidene!

Også hos Elixia venter de flere treningsglade mennesker fra neste uke av.

- Jeg tipper det er omtrent 50 prosent flere som trener i september enn en vanlig måned, som for eksempel mars, sier administrerende direktør i Elixia Nordic, Ståle Angel. Det lureste er å bruke åpningstidene og ikke trene når alle andre trener, som er 17-19 her hos oss, lover Angel.

LES MER OM TRENING, HELSE OG VELVÆRE HER

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.