*Nettavisen* Nyheter.

Nå tar det av på TV

Våren står i realityens navn, men det blir også flust av andre programkonsepter. Foto: (TVNorge, TV3)

På åtte dager er det 16 norske premierer på TV. Dette vil du ikke gå glipp av.

03.01.13 09:08

(SIDE2:) Det kan nesten virke som om de norske TV-kanalene har avtalt dette, som to bestevenninner som dukker opp på fest i matchende antrekk.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Det kan også nesten virke som en stor konspirasjon for å slite ut stakkars TV-journalister som kanskje ikke bestandig skriver fordelaktig om kanalenes programtilbud.

Mest sannsynlig er det ingen av delene, men faktum er at fra mandag 2. mars til og med mandag 9. mars er det minst 16 premierer på de største kanalene i Norge. Som TV-seer får du dermed et luksusproblem; hvilke av seriene skal du velge?

Men fortvil ikke. Her er Side2s egen TV-guide over de viktigste premierene for neste uke.

MANDAG 2. mars

En god nummer to - TV2 kl. 20.30
Dette er Henriette Steenstrups hjertebarn. Skuespilleren står bak ideen og spiller hovedrollen i humorserien som finner sted på Nationaltheatret. Steenstrup spiller den mislykkede skuespilleren Helen som seriøst vurderer å gi opp hele teaterdrømmen.

Akkurat da møter hun den sleipe teaterregissøren Frank Staff, og klarer å ligge seg til en rolle som skyggen til divaen Amanda Dybendal Toft (Ane Dahl Torp) i et grensesprengende stykke om anoreksi. Vil dette bli Helens gjennombrudd? Eller vil det hele bli en stor katastrofe?

Side2s forventninger: Vi er veldig usikre på denne. De få klippene vi har sett har faktisk vært ganske morsomme, men det vil også være første gang TV2 har lyktes med en norsk komiserie i våre øyne. Vi kommer helt klart til å gi den en sjanse.

Norges styggeste rom - TV3 kl. 20.30
Andre sesong av Norges svar på den amerikanske og britiske besettelsen med oppussningsprogrammer. Kathrine Sørland reiser som kjent rundt til folk som sliter med stygge rom, og så pusser hun og teamet opp rommet etter alle kunstens regler. Det er kos og hygge og glade mennesker etterpå, uten at man får de helt store overraskelsene. Elwin og Halvor er tilbake, og med på laget har de fått snekkeren Torkel.

Side2s forventninger: Hvis En god nummer to viser seg å være en flopp, er Norges styggeste rom et helt greit tidsfordriv på mandagskveldene. Legg til en god kopp te og en kjeks, og så koser du deg.

Wipeout - TVNorge kl. 21.30
Åtte nordmenn skal møte åtte svensker og åtte dansker i verdens villeste hinderløype. Her snakker vi gjørme, fall fra store høyder, boksehansker og ugrasiøse stunt, alt sammen kommentert av Raske Menns Øyvind Rafto og Anders Hoff. Wipeout er japansk gameshow-humor på sitt villeste.

Side2s forventninger: Det er helt umulig at dette ikke blir morsomt. Folk som tryner i gjørma, og spretter av enorme røde baller er akkurat det som skal til etter en hard mandag på jobb. Vi har troa på at dette blir en sikker vinner.

TIRSDAG 3. mars

Silent Library - TVNorge kl. 20.00
Dette er skikkelig guttehumor! Her er det tre lag, igjen et fra Norge, et fra Danmark og et fra Sverige som skal konkurrere om å være stillest i et bibliotek. Høres kanskje ikke så vanskelig ut, men legger du til en hel mengde svært smertefulle og ekle øvelser blir det straks verre. Men kanskje overraskende nok er det ikke smertehyl som oftest ødelegger for lagene, men heller den hysteriske knisingen til lagkameratene. Kommentatorer er Aleksander Schau og Thomas Aune, kjent fra FK Fotball på P3.

Side2s forventninger: Hvis barnslig frat-humor er din greie, kommer du til å le deg skakk. Og selv om det ikke er det, kommer du faktisk til å trekke på smilebåndet selv om du ikke vil. Ta den opp på get-boksen og se den på vorspiel i helga!

Sannhetens øyeblikk - TVNorge kl. 20.30
Det ble ramaskrik da det ble klart at TVNorge hadde sikret seg rettighetene til dette kontroversielle gameshowet. Deltakerne kan vinne 200.000 hvis de svarer ærlig på 21 spørsmål av svært personlig, og potensielt ødeleggende karakter. Deltakerne må svare på spørsmål om utroskap, kriminelle forhold og moral og etikk, alt sammen mens venner og familie sitter i salen. En løgndetektortest avslører om de lyver.

Side2s forventninger: Denne serien står og faller på hvilke mørke hemmeligheter deltakerne avslører. Hvis det verste de må innrømme er at de stjal 200 kr fra mamma da de var 14, blir det utrolig kjedelig. Viser det seg derimot at de har hatt et langvarig seksuelt forhold til konas søster, kan det hele bli litt mer actionfylt. Dette er skandale-TV på både godt og vondt.

ONSDAG 4. mars

Bli ny - mor og datter - FEM kl. 21.30
Dette er en norsk vri på nok et britisk TV-fenomen; de evinnelige makeover-programmene, som mange av oss i hemmelighet er helt hekta på. Her får norske døtre mulighet til å gi mødrene sine en helt ny look. Medaljens bakside er at moren får gjøre akkurat det samme med datteren. Programleder er Henriette Bruusgaard.

Side2s forventninger: Dette programmet er egentlig mest kjent for å være serien Trine Grung fikk sparken fra etter å ha hetset kollega Elin Tvedt på bloggen sin, men det betyr jo ikke at det kan være bra. Vi tror dette blir midt-på-treet underholdende og feiende flott for late onsdagskvelder, men noe ny «How to look good naked» blir det ikke.

Luksusfellen - TV3 kl. 20.30
TV3s forbrukerserie er tilbake, og det på et tidspunkt der finanskrisen strammer sitt klamme grep enda litt mer. Vi møter mennesker som har brukt langt mer enn de har og som nå oppdager at gjelden er helt uoverskuelig. Hallgeir Kvadsheim fortsetter som økonomisk ekspert som skal hjelpe storforbrukerne, og med seg på laget har han fått Christian Vennerød, Lena Heimstad og Thor Christian Moe.

Side2s forventninger: Også her kommer det an på hvem som er med i episoden. Hvem glemmer vel Angelina og Børge som blåste 20.000 på en kveld på byen? Mens få husker småbarnsfamilien fra Nord-Norge som brukte for mye penger på kafeer og dvder.

TORSDAG 5 mars

Folk i farta - NRK1 22.30
Alex Rosén er tilbake på NRK og nok en gang skal han møte uvanlige nordmenn rundt omkring i verden. I god gammel stil skoggerler han seg gjennom møter med skattejegere, vrakdykkere og narkotikaministere.

Side2s forventninger: Dette har vi sett før, så vi vet hva vi får. For fans av Alex er dette toppers, for andre kommer nok Folk i farta til å drukne litt blant alle de andre programmene om spesielle nordmenn vi har fått i det siste.

Glamourjentene - TVNorge 20.30
Helene Rask og hennes glamourmodeller har invitert dokumentarskaper Hilde Skofteland, som også stod bak «Et lite stykke Thailand» inn i varmen hos modellbyrået Rask Models. Vi får se glamourjentene til hverdags og fest, gjennom sorger og gleder. Og så blir det garantert høy silikonpuppefaktor.

Side2s forventninger: Store deler av Side2-redaksjoner har klokkertro på denne dokumentarserien, mens enkelte tvilere er litt mer skeptisk. At Hilde Skofteland står bak, borger om kvalitet, mens det at Helene Rask & Co er hovedpersoner lover underholdning. Det kan bli en eksplosiv miks.

Ungkaren - TVNorge 21.30
Dette blir tredje sesong av Ungkaren i Norge, og nok en gang satser de på konseptet «20 vs. 40». En ungkar på 30 år skal velge mellom en skokk damer på enten rundt 20 eller rundt 40 år, og vi kan forvente oss bitching, backstabbing og roseseremonier i skjønn forening. Årets ungkar er Jørgen Festervoll.

Side2s forventninger: Igjen vet vi hva vi får, og gleder oss som små barn. Vi tviler kanskje litt på at den nye ungkaren kan hamle opp med vår alles Stig Kjos, men er villige til å se det an. I de reklamesnuttene som har gått på TVNorge, ser iallfall de deltakende damene ut som de er helt på knærne.

FREDAG 6 mars

Showbiz - NRK1 19.55
Jonna Støme og Klaus Sonstad tar over gullrekka-plassen til Mesternes Mester med en ny sesong Showbiz. Gutta reiser rundt på norske arbeidsplasser, plukker ut de beste show'erne og setter dem opp mot et lag fra en annen, gjerne konkurrerende, bedrift i en konkurranse der det gjelder å lage det beste sang- og dansenummeret på bare få dager.

Side2s forventninger: Vi føler Showbiz var et tidvis festlig program forrige gang, og håper at Jonna som ny programleder kanskje kan tilføre noe nytt og mer spenstig til konseptet. NRK starter da også med det som virker som seriens mest underholdende duell, nemlig NRK vs. TV 2.

I tykt og tynt - NRK1 23.25
Den britiske komiserien handler om ekteparet Martin og Jen og deres venner. Det blir bittersøtt om moderne relasjoner mellom mennesker, og sikkert litt mørk britisk humor.

Side2s forventninger: Denne serien skal vi ærlig innrømme at vi aldri har hørt om engang, så vi stiller med åpent sinn. Det er BBC som står bak, som jo vanligvis er et godt tegn, men de er ikke alltid så heldige med de brede komediene.

LØRDAG 7 mars

Det store korslaget - TV 2 kl. 20.00
Syv kjendiser skal plukke ut 20 sangere fra sin egen hjemby for å konkurrere om hvilket som er det beste koret. Sendingene vil foregå live og publikum skal hver uke stemme over hvem som skal gå videre og hvem som ryker ut. Premien er en større pengesum som skal gå til et godt formål på hjemstedet.

Side2s forventninger: Da dette konseptet først ble lansert, så vi for oss imponerende korsang som skulle blåse oss av sofaen, med kjendiser i front. «Glem alt du vet om korsang» befaler TV 2 i reklamen, og vi håper det betyr at dette skal bli mer imponerende enn det vi trodde. Korsangen de skilter med i samme reklame derimot, får oss til å frykte det motsatte. At 21 mennesker synger «I'm a Survivor» samtidig er ikke stor korsang, det er sånt vi drev med på barneskolen. Dette må bli både bedre og mer underholdende om det skal fungere som TV 2s nye storsatsning.

SØNDAG 8 mars

Jakten på den 6. sans - TVNorge kl. 21.30
Tom Strømnæss skal nok en gang prøve å finne Norges mest synske person. De klarsynte deltakerne skal gjennom en mengde tester som skal finne ut hvem som sterkest er i besittelse av den såkalte sjette sans. Den som har minst poeng etter hver episode, må reise hjem.

Side2s forventninger: Etter alt oppstyret rundt Snåsamannen i det siste, har ikke akkurat interessen for det paranormale dalt her i landet. Og uansett om man tror på det eller ikke, så er det festlig å se de klarsynte vase rundt i skogen på jakt etter folk som har gjemt seg, eller føle seg fram til forferdelige hendelser på utvalgte steder. Fint søndags-tidsfordriv mens vi venter på det eminente «Åndenes makt».

MANDAG 9 mars

Paradise Hotel - TV3 kl. 21.30
Kanskje det mest skamløse realitykonseptet noensinne, får sin norske premiere på TV3. Her gjelder det rett og slett å finne en sengepartner, mens det slemme produksjonsselskapet forandrer reglene hele tiden. Hvem har hatt seg med hvem, hvem har gått bak ryggen på hvem, og hva var det egentlig hun sa om eksen til ham?

Side2s forventninger: Denne serien er alle tabloiders drøm, og en utømmelig kilde av skamløse oppslag. Blir du først hekta, er det antakeligvis ingen vei tilbake og du klarer ikke å la vær å diskutere intrigene i lunsjpausen. Dette er utvilsomt vårens reality og TV3 pøser på med 4 episoder i uka! Kan man få nok? Det vil rett og slett vise seg.

Tangerudbakken borettslag - TVNorge kl. 20.30
Denne serien handler om seks utviklingshemmede mennesker som bor i samme borettslag. TV-teamet har fulgt dem gjennom tykt og tynt i seks måneder

Side2sforventninger: Utvilsomt mange interessante karakterer i denne serien, og lykkes det kan dette bli vårens store feelgood-program. Lykkes det ikke, blir nok seertallene så som så.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag