Gå til sidens hovedinnhold

Nå tar Google bilde av huset ditt

Torsdag starter Google å ta bilder av alt de kommer over i Oslo og Bergen.

Ryktene har gått i lang tid, og nå går startsskuddet: Fra torsdag vil Google kjøre rundt med en rekke biler i Oslo og Bergen for å ta bilder til sin berømte Street View-tjeneste, som altså gir bilder fra gatenivå på Googles karttjeneste.

Kan ta måneder før det kommer
- Vi begynner i morgen, og kjøringen vil foregå de neste månedene, forteller PR-ansvarlig Thomas Hensen i Google.

Nøyaktig hvor lang tid det vil ta før vi faktisk får se bildene fra byene på nettet er derimot høyst usikkert. Selskapet forteller at det bør ta mindre enn et år i alle fall, og at det å ta bilder av en by som Oslo normalt sett bør ta en måned eller to, men at det avhenger av mange ting, som blant annet været og hvor mye trafikk det er i perioden.

Kommer du over Google-bilen? Ta bilde og send til Nettavisen!

Satser på personvern
De som nå er redd for å bli knipset tilfeldig av en forbikjørende Google-bil har Hensen gode nyheter.

- Vi gjør det vi kan for å sikre brukernes privatliv. Vi har automatiske systemer som sladder alle menneskers ansikter og bilskilt. I tillegg er det mulig å be om at bilder du ikke liker blir fjernet fra tjenesten. Det er lenker på alle bilder, forteller Hensen.

Glad for konkurranse
Google er ikke helt først ute med dette i Norge. Fra før har Sesam lansert en lignende tjeneste her i landet. Sesam er nå for øvrig lagt ned.

- Vi liker konkurranse, og Street View var jo heller ikke den første tjenesten av denne typen. Men det er viktig å huske at dette ikke bare handler om nordmenn. Det handler vel så mye om besøkende som vil se seg litt om før de kommer til byen de skal til, og da kjenner de trolig til Google mer enn Sesam, forteller Googles produktspesialist Jarda Bengel.

Om du ønsker å gjøre spesielle forberedelser til Googles bil kommer kjørende i ditt nabolag, er det nå altså på tide å gjøre dette.

Reklame

Ny mobilavtale barberer prisene på abonnementet

Kommentarer til denne saken