Gå til sidens hovedinnhold

Nå tar russ 2011 krafttak mot kreft

Russen vil bedre ryktet sitt, og starter sesongen på «pluss-siden», med en skikkelig innsats for kreftsaken.

NORDRE AKER/GREFSEN: 2011-russen har ennå ikke trukket på seg kjeledressen, og skal derfor ikke få skylden for sprell utført av tidligere russekull. Likevel vet de at opinionen tradisjon tro er litt skeptisk til hva de de røde og blå vil finne på, og starter feiringen med noen «plusspoeng».

– Vi vil gjerne få gjøre noe nyttig også, og synes det er en glimrende mulighet å få mer penger til kreftforeningen, sier Kaja Stautland Ivarsøy, aksjonsleder for Grefsen-russen.

Jobber mot kreft

På eget initiativ har de bedt om å få være med i Kreftforeningens årlige, landsdekkende «Krafttak mot kreft»-kampanje i mars.

– Russen er en kjempeflott ressurs, som vi er veldig glade for at vil bidra, sier aksjonsleder for «Krafttak mot kreft» i Oslo, Akershus og Østfold, Ruth Ida Andreassen.

Og hun har grunn til å være fornøyd med russen. I de tre fylkene har russedeltakelsen under aksjonen økt fra 11 skoler i fjor, til 30 i år, som vil samle inn penger til kreftforskningen.

Les mer om russ i Oslo på vår russeside!

Berg og Grefsen

I Nordre Aker har Andreassen fått med Berg-russen i tillegg til Grefsen.

– Jeg tror alle kjenner til noen som har hatt kreft, enten familie eller venner. Det gjør at det blir veldig nært, sier Siri Bragstad i russestyret på Grefsen.

– Seks personer i Oslo får kreft hver dag. Det gir store ringvirkninger, sier Andreassen.

I fjor samlet Krafttak mot kreft inn 15 millioner kroner til kreftforskning. Tema for i år er forskning på kreftformer med lav overlevelsesprosent, som bukspyttkjertel-, lever- og lungekreft.

– 80 prosent av all kreftforskning i Norge er det Kreftforeningen som står for. Derfor er denne innsamlingsaksjonen veldig viktig for oss, sier Andreassen, som gleder seg over engasjementet på Grefsen. I begynnelsen av mars kan du vente deg å få en russ på døren!

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping