Nå tar staten huset

Foto: Eirik Palm/Finnmark Dagblad

Konflikten med Statens vegvesen har blitt et mareritt for lege Bjørn Hannås i Finnmark.

09.08.10 06:14

Det har blitt en bitter strid mellom legen og Statens vegvesen som har eksproprierte en del av eiendommen hans til E6-utbyggingen i Talvik i Finmark, skriver Finnmark Dagblad.

Bytter lås
Tvisten har rullet og gått gjennom en rekke rettsinstanser og byråkrater både hos Statens vegvesen, Vegdirektoratet, og Samferdselsdepartementet helt siden juletider i 2008.

- Nå har namsmannen besluttet å kaste meg ut av boligen i tillegg, fortviler Bjørn Hannås.

Han er varslet om at politiet vil bli tilkalt og nye lås montert av låsesmed. I brevet fra namsmannen har han også fått en frist til onsdag å tømme huset, og etter det kan private eiendeler kun hentes etter nærmere avtale.

Ferietid
Hvorfor han har fått varsel om utkastelse kan Statens vegvesen ikke svare på, og henviser til namsmannen i Alta for en oppklaring, men her er det ferietid og ingen svar å få.

- Det er med flau smak i munnen jeg ser hvordan våre innbyggere behandles. Som ansvarlig politiker kan jeg ikke sitte stille og akseptere dette, sier lokal- og fylkespolitiker Laila Davidsen (H).

Flaut
- Naboeiendommen blir ikke berørt, selv om den ligger i samme avstand til veien, sier hun, før hun sparker inn i den politiske leiren i Alta, som har gitt Statens vegvesen tillatelse til å gå fram slik i Talvik.

Lokal- og fylkespolitikeren er rystet, flau og opprørt.

- Ordfører Geir Ove Bakken (Ap) sa allerede for nesten et år siden til Finnmark Dagblad at han ville se på om kommunen har regulert feil. Intet har siden skjedd, sier hun.

Les flere saker i Finnmark Dagblad her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.