RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå tar våren en pause

(Nettavisen)
Sist oppdatert:
Varmerekorder i mars har gledet mange, men nå faller temperaturene til under det normale.

Den ene varmerekorden etter den andre har falt den siste uken.

Landvik i Grimstad satte ny norgesrekord mandag, og gjentok bedriften tirsdag. Klokken 16 ble det målt 23,1 grader på målestasjonen.

- Det er det høyeste som er målt i Norge i mars måned noen gang, sier meteorolog Børje Johansson ved Meteorologisk institutt til Romerikes Blad.

Fram til i år er det Bergen og Hordaland som har hatt rekorden for høy mars-temperatur. Den 25. mars i 1990 ble det målt 19,8 °C på stasjonen Florida.

Sjekk været der du bor

Fram til onsdag har det vært et høytrykk over Sør-Skandinavia som har gitt Sør-Norge en forsmak på sommeren de siste dagene. Men nå er det slutt på sommertemperaturene for denne gang. Både for Østlandet og i resten av Sør-Norge.

Påsketuristene må belage seg på kjøligere vær.

- Nå blir det gradvis fallende temperaturer. Faktisk vil vi nå få temperaturer som er under det som er normalt for årstiden, sier han.

- En iskald påske, altså?

- Ja. April er gjerne ustabil. Man kan oppleve tre forskjellige årstider i april, sier Johansson.

Det nevnte høytrykket over Sør-Skandinavia beveger seg vestover, samtidig som et lavtrykk i Barentshavet beveger seg over Nord-Norge og inn mot Finland.

- Hele Skandinavia blir liggende i en nordvestlig luftstrøm mellom disse to trykksystemene. Det gjør at ruskeværet vil fortsette i nord, og det kommer kaldere luft og mer ustabilt vær også til Sør-Norge, , forteller meteorolog Camilla Albertsen hos StormGeo.

Sør- og Østlandet vil ligge litt i le, mens det blir verst for Midt-Norge og Vestlandet.

Meteorologisk institutt la allerede ut OBS-varsel tirsdag, siden det ventes lokalt mye nedbør både i Møre og Romsdal, Trøndelag, Helgeland, Saltfjellet, Salten, Ofoten, Troms og fjordstrøkene i Vest-Finnmark.

For den kommende palmehelgen meldes det også om ustabile byger fra StormGeo.

- Nord-Norge får minusgrader, perioder med kuling og snøbyger, men også perioder med opphold og sol, forteller Albertsen.

Bygeværet dominerer sørover også, men her mer som sludd og regn.

- Midt-Norge får hovedsakelig sludd- og snøbyger, mens Vest-, Sør- og Østlandet får hovedsakelig regnbyger, og snø i fjellet, sier Albertsen.

Sjekk været der du bor

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere