Nå tømmes minibankene

Foto: Oddgeir Isaksen (Finnmark Dagblad)

Og nå råder DnB NOR folk til å bruke matbutikkene.

06.06.11 21:08

Mandag stimler folk til minibanker for å ta ut penger i frykt for en mulig bankstreik fra tirsdag morgen.

Dersom det blir bankstreik, blir det full stopp i alle banktjenester. Se full oversikt over konsekvenser i bunnen av saken.

Tomme minibanker
Allerede i 11-tiden mandag formiddag var minibanken til DnB NOR i Alta tom. De fleste stedene i Finnmark var det stort påtrykk, skriver finnmarkdagblad.no.

- Mange har nok tatt ut penger i løpet av helga i forbindelse med Alta Soul & Bluesfestivalen, sier regionbanksjef Trond Hanssen i DnB NOR i Finnmark til avisen.

- Da jeg kom på jobb i morges, var det kø her. Det er Nokas som fyller opp minibankene for oss, så minibanken her hos oss vil få påfyll i løpet av dagen, sier Hanssen.

Trolig holder ikke dette. DNB NOR og Nordea melder at minibanker over hele landet tømmes for kontanter.

Les også: I dag bør du gå i minibanken

Klarer ikke å fylle opp
Nordeas og DnB Nors minibanker blir så langt det lar seg gjøre fylt opp i løpet av kvelden og natten, men informasjonsdirektøren i DnB NOR, Thomas Midteide, kommer med følgende råd:

- Bruk muligheten til å ta ut kontanter i matbutikken, sier Midteide, til e24.no.

- Vi har satt inn ekstra biler og mannskap, men greier ikke å etterfylle kontanter flere steder etterhvert som minibankene går tomme, sier adm. direktør Peter Wesenberg i NOKAS Cash Handling til NRK Dagsnytt ved 16-tiden.

15.500 ansatte
Mandag møtes Finansforbundet og Finansnæringens Arbeidsgiverforening (FA) til mekling hos riksmeklingsmannen i ett forsøk på å unngå full bankstreik fra tirsdag.

Dersom partene ikke blir enige om årets mellomoppgjør innen midnatt i natt blir det altså full stopp i alle banktjenester. Over 15.500 bankansatte kan bli tatt ut i streik.

Dette skjer dersom streiken blir en realitet:
Bankens minibanker vil være stengt

Betalingskort som banken har utstedt vil ikke kunne benyttes i betalingsterminaler eller minibanker i Norge

Det vil ikke være mulig å gjennomføre finansielle transaksjoner i bankenes kontorer, i nettbanken eller på telefon til kundeserviceavdelinger

SMS-tjenester vil ikke fungere, og varslinger blir ikke sendt ut i perioden streiken pågår

Tjenester i kontofonen vil ikke være tilgjengelig

Tjenester i nettbanken og mobilbanken vil ikke være tilgjengelig, med unntak for handel med verdipapirer og valuta

Betalinger som du har lagt inn i nettbanken før streiken, vil bli utført, selv om oppdragsdato/ forfallsdato er i perioden som streiken pågår

Betalinger som er innlevert på annen måte, og som ikke er registrert av banken før streiken begynner, vil ikke bli gjennomført før streiken er over

Nattsafer, servicebokser og innskuddsautomater vil være stengt

Handel på internett der nettstedet er hjemmehørende i Norge vil ikke kunne benyttes

Fastrentelån hvor rentebindingsperiode utløper under streiken vil normalt bli overført til flytende rente så lenge streiken pågår

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.