RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå tror alle Gjedrem kutter et halvt poeng

Sist oppdatert:
First Securities har vært det eneste analysemiljøet som ikke har trodd sentralbanksjef Svein Gjedrem vil kutte renten med et halvt prosentpoeng onsdag. Men til sist kommer også First etter
I en rundspørring gjort av TDN Finans fredag ventet alle makroøkonomene kutt fra Norges Bank på rentemøtet onsdag. 11 av 12 ventet et kutt på 0,50 prosent, mens First Securities ventet 0,25 prosent.

Men nå kommer First etter. I meglerhusets morgenrapport i dag fremgår det at First nå også tror på 0,50 prosent.

- Kronekursen har styrket seg litt de siste par ukene, og det går mot et kutt på 50 basispunkter. Vi har til nå ment at det kunne holde med 25 basispunkter. Dersom banken ikke leverer, har den all grunn til frykte at kronekursen vil styrkes ytterligere. Rundt omkring i verden er det mange som ikke forstår så mye av norsk økonomi, og mange mener at landet trenger en sterkere krone, skriver First.

- Den sjansen kan ikke Norges Bank ta - selv om banken har lagt til grunn en sterkere krone enn dagens i sin Inflasjonsrapport. Bankens mandat ville neppe være truet på kort sikt, men dens stilling ville utvilsomt bli svekket. Næringslivet ville skrike. Politikerne på Stortinget kunne finne greie argumenter for at de burde ta skjeen i egen hånd når sentralbanken ikke vil bidra til å stabilisere økonomien, heter det videre.

First tror fortsatt kronen skal svekke seg, og venter å se 8,20-8,30 mot euro innen året er omme.

Nå ligger kursen på 7,80 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere