*Nettavisen* Nyheter.

Nå unnfanges fem-millionersbabyen

Foto: Creatas (Getty Images/Creatas RF)

Eller rundes ikke innbyggertallet med en baby?

29.06.11 08:17

(SIDE2:) Når denne artikkelen skrives, er folketallet i Norge på 4.953.635. Og tallet øker stadig - noe som betyr at vi snart runder fem millioner.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Faksmile: SSB

Mars eller april
Beregninger sier at det er størst sannsynlighet for at vi får nordmann nummer fem millioner i april neste år. Det betyr at femmillionerspersonen kanskje unnfanges på denne tiden, tror bookmakeren Betsson.

- Ifølge SSBs prognoser vil Norge med stor sannsynlighet passere fem millioner innbyggere i mars eller april 2012. Med i gjennomsnitt 266 dager fra unnfangelse til fødsel er det altså gode odds for at femmillionersbabyen lages i disse dager, sier Hans Martin Nakkim, sjef i Betsson Norge, i en pressemelding.

Trolig innvandrer
Det er imidlertid ikke sikkert jubileumspersonen er et barn. Ifølge Betsson er det nemlig størst sannsynlighet for at det blir en innvandrer.

- Det vil bli et bra symbol på det flerkulturelle Norge hvis nordmann nummer fem millioner blir en av våre nye landsmenn, sier Nakkim.

Sannsynligvis i Oslo
På Betsson får man lavest odds (2,50) dersom man tror at nordmann nummer fem millioner kommer i april. Deretter følger mars (3), februar og mai (6) og januar og juni (10).

Dersom personen viser seg å være en nyfødt, tror bookingselskapet at det er mest sannsynlig at barnet blir født i Oslo (4,50). Deretter følger Rogaland (7,50), Akershus (8), Hordaland (9), Sør-Trøndelag (17) og Østfold (18). Minst sannsynlig tror de det er at barnet blir født i Sogn og Fjordane (50), Nord-Trøndelag (60) og Finnmark (75).

Er dere blant de som prøver å få barn nummer 5 millioner? Da vil vi gjerne komme i kontakt med dere. Mail oss på vaktsjef@nettavisen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag