*Nettavisen* Nyheter.

Nå veier Georgia 356 kilo

Foto: (Splash News/All Over Press)

Storbritannias feteste tenåring har gått opp 200 kilo.

(SIDE2): Georgia Davis (19) ble kalt Storbritannias tyngste tenåring for tre år siden - da veide hun 210 kilo.

Fikk hjelp
Den gang fikk hun hjelp, og ble sendt av sted til Wellspring Academy i Nord-Carolina i USA. Der gikk hun ned 92 kilo til vekten stoppet på 118.

I forkant av oppholdet i USA fortalte den da 15 år gamle Georgia om savnet etter faren som døde da hun var liten, og om hvordan hun begynte å bruke mat som en slags medisin. Trøstespisingen kom ut av kontroll, og moren klarte ikke stoppe datterens vanvittig matinntak.

Hun ble på et tidspunkt utvist fra skolens kantine fordi hun spiste feil mat.

- Det kunne være sjokolade, potetgull, kaker, brød og jeg spiste hver gang jeg følte meg ensom eller savnet pappa, fortalte Georgia.

Les også: Georgia (15) veide 209 kilo
Les mer her: - Hadde ikke råd til slankekur

Men etter oppholdet på den amerikanske slankeleiren begynte hun å legge på seg igjen. Og sakte, men sikkert økte vekten til hun veide langt mer enn 140 mer da hun var på sitt tyngste.

- Jeg spiste fordi jeg kjedet meg, og som trøst når depresjonen slo inn. Etter det endret tankegangen min seg, og jeg ga opp å fundere på hvorfor jeg spiste, sier 19-åringen fra Wales ifølge den britiske avisen The Sun.

Hun la på seg alt hun hadde tatt av, og mer til. Det endte til slutt med at hun ikke kunne bevege seg lenger.

I dag veier hun 356 kilo, og ligger på et sykehus i London.

Måtte løftes ut av huset
Tidligere i vår fikk Georgia store helseproblemer på grunn av vekten, og måtte få medisinsk hjelp.

Da ambulansepersonell kom hjem til henne viste det seg at måtte de rive ned en vegg for å få henne ut av huset. 50 brannmenn, helsepersonell og ingeniører måtte hjelpe til, og endelig fikk de 19-åringen til sykehus da hun ble svært syk. Dårlig lungekapasitet gjorde at hun slet med å puste og kollapset, og dermed måtte legges inn.

Klikk på bildet for å forstørre.

Skriver dagbok
Hun har skrevet dagbok gjengitt hos The Sun om sitt opphold ved sykehuset, og om kampen for å komme seg på beina og få ned vekten. Hvis ikke kan hun dø. Ved sykehuset skryter Georgia av hvor godt hun blir tatt vare på. Hun er flau over egen kropp, og synes det er ukomfortabelt, men hun skriver i dagboken at alle får henne til å føle seg vel og avslappet.

19-åringen har fått streng beskjed om at hun nå må ta kontroll over livet sitt igjen, og at det ikke er noen snarvei ut av de alvorlige vektproblemene. Hun må ligge på sykehuset lenge, og ta den tiden som trengs for å bli frisk igjen. Fremgangen er saktegående, men det er håp.

I slutten av juni skriver Georgia i sin dagbok om en liten seier i vekttap - nå klarer hun å reise seg og stå på beina.

Les også: Georgia (15) veide 209 kilo
Les mer om Georgias historie her: - Hadde ikke råd til slankekur

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag