RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå vil danske bønder dyrke cannabis


FORSØKSPROSJEKT: Nylig har et politisk flertall besluttet å sette i gang et forsøksprosjekt med cannabis som smertelindrende medisin for om lag 1.500 kronisk syke pasienter i Danmark.
FORSØKSPROSJEKT: Nylig har et politisk flertall besluttet å sette i gang et forsøksprosjekt med cannabis som smertelindrende medisin for om lag 1.500 kronisk syke pasienter i Danmark. Foto: Pablo Porciuncula
Den danske landbruksorganisasjonen Landbruk & Fødevarer vil at regjeringen skal tillate dyrking av cannabis for medisinsk bruk, skriver Politiken.

Nylig har et politisk flertall besluttet å sette i gang et forsøksprosjekt med cannabis som smertelindrende medisin for om lag 1.500 kronisk syke pasienter i Danmark. I den sammenheng mener organisasjonen Landbruk & Fødevarer at planten bør dyrkes i Danmark.

Bakgrunn: Fra 2018 må danske leger skrive ut cannabis

Les også: Grønt lys for medisinsk cannabis i Norge

– Vi vil gjerne dyrke cannabis under kontrollerte forhold og levere plantene til medisinsk bruk, sier viseformann Lars Hvidtfeldt til avisen.

Nederland er ett av få land hvor det er statskontrollert produksjon av cannabis til medisinsk bruk. Stor etterspørsel fra en rekke land kan gjøre det vanskelig for Danmark å få importert nok cannabis fra Nederland til de 1.500 pasientene, skriver Politiken. Landbruket mener derfor det vil være en god løsning å åpne opp for dansk produksjon.

Les også: California legaliserer cannabis som rusmiddel

En slik eventuell avtale vil ligge utenfor avtalen om medisinsk cannabis, og det vil eventuelt måtte opprettes en spesiell myndighet for dette formålet, påpeker avisen. (©NTB)

Les også: 1 av 4 er dopet på byen i Oslo

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere