Gå til sidens hovedinnhold

Nå vil Frp la deg bestemme

Oslo Frp har allerede fått gjennomslag for folkeavstemning om en OL-søknad i 2022. Nå mener Korsberg dette bør utvides til å gjelde hele landet.

- Det er store midler skattebetalerne i hele landet må bidra med dersom Oslo skal få et nytt stort mesterskap. Da er det på sin plass at hele landet blir med å bestemmer gjennom en folkeavstemning.

LES OGSÅ:Nettavisen-redaktør Gunnar Stavrum mener hele Norge bør stemme om OL.

Korsberg mener det er viktig at hele landets befolkning er med på å bestemme, siden hele landet blir påvirket av et eventuelt OL i Norge.

- Over hele landet er det skrikende behov for nye idrettsannlegg, nye veier og nye sykehjemsplasser. Det sier seg selv at folk må få være med å avgjøre dette.

Nå fremmer Frp forslag i Stortinget om å avholde en bred folkeavstemning. Det vil være merkelig om ikke de andre partiene støtter opp om forslaget, mener Korsberg.

- Dersom de andre partiene har intensjoner om å overkjøre folket i en så stor og viktig sak blir jeg overrasket. I så fall viser de forrakt for demokrati og folkeviljen.

Korsberg påpeker at han er glad i idrett og norske idrettsprestasjoner, men understreker at man må vurdere en OL-søknad ut fra et økonomisk perspektiv.

- De andre partiene tviholder på en handlingsregel som har gått ut på dato. Dersom de går inn for OL uten folkets støtte, får de et stort forklaringsproblem når helsekøene vokser, eldreomsorgen svikter og veiene kun bygges med bompenger.

- Jeg mener definitivt folket skal få avgjøre om man skal bruke enorme summer på OL, eller om man skal bruke pengene på politi, helsevesen og veibygging.

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen

Kommentarer til denne saken