Nå vil Hasan gi noe tilbake

Han var en fortvilet butikkeier i juni, da bakeriet ble utsatt for grovt hærverk. Denne uken åpnet Anteparis Dagdelen bakeri.

10.10.15 08:17

– Nå har det endelig ordnet seg, smiler butikkeieren Hasan Dagdelen.

I midten av juni ble det tyrkiske bakeriet, Anteparis, utsatt for grovt hærverk. Mandag denne uken åpnet Hasan dørene igjen, og denne gangen er forsikringen på plass.

Anteparis Bergen er en bakervare- og dessertbutikk som serverer tyrkiske og franske bakervarer.

Skader for 100 000 kroner

En søndagsmorgen i juni fikk politiet melding om en kvinne som romsterte rundt i lokalene til Anteparis. Et brannslukkingsapparat hadde blitt brukt til å knuse butikkvinduet, og butikkens inventar for store summer var ødelagt. Butikkeieren Hasan Dagdelen anslo da at det var skader for 100 000 kroner.

Butikkeieren hadde ikke forsikret butikken. Etter oppslaget i BA, startet Steinar Kristoffersen, daglig leder i Bergen sentrum AS, kronerulling for å hjelpe Dagdelen.

Hasan forteller at han har mottatt 35.000 kroner etter kronerullingen, og han er takknemlig overfor alle som har hjulpet han de siste månedene.

– Jeg skal gi noe tilbake til alle som har hjulpet meg, og takke de ansikt til ansikt alle sammen, sier han.

Vil ha ansatte og større lokaler

Om to til tre måneder mener butikkeieren at han har kommet seg på bena igjen, og han har mange drømmer og planer om videre bakeridrift.

– Jeg håper at jeg innen seks måneder har fem ansatte, og i tillegg har fått flyttet til et større lokale, sier Dagdelen.

Hasan forteller at markedet for tyrkiske og franske bakervarer er stort i Bergen. Han har i løpet av uken også fått en avtale med tre om å levere bakervarer, som de selger videre.

Nå starter butikkeier Hasan på null, og selv mener han at det kun kan gå én vei: oppover.

– Dette er min drøm, og nå skal jeg dele gleden min, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.