Gå til sidens hovedinnhold

- Nå vil prisene stige i øst

Analysesjef i Akershus Eiendom, Ragnar Eggen, mener Oslo øst i tiden som kommer vil oppleve sterkest prisvekst på eiendom. Kathrine Nitter kathrine.nitter@lokalavisen.no

OSLO ØST/GRORUDDALEN: Eggen viser til den fallende ledigheten, som nå også er lav i randsonene av Oslo, som årsak til hvorfor han tror prisveksten nå vil tilta utenfor sentrum.Til Groruddalen?

Ovenfor Finansavisen forklarer Eggen at leieprisene til nå har hatt den sterkeste veksten i sentrumsnære områder med Aker Brygge og Vika som soleklare vinnere.

- Med de høye leieprisene i sentrum, vil bransjer med mange ansatte og lave marginer se seg etter andre steder. Vi ser at Storebrand flytter til det gamle Aker Kværner-bygget på Lysaker, og spørsmålet blir hvor lett det vil være å flytte større bedrifter til Groruddalen, Skullerud og Mastemyr, sier Eggen.- Leieprisene i randsonene vil øke betraktelig

- Da ledigheten var høy og leieprisene lave, så vi en flyttestrøm mot sentrum. Det var veldig populært blant de ansatte på grunn av beliggenheten og kommunikasjonen. Det ble imidlertid fort fullt i sentrum, blant annet fordi bedriftene har vokst raskt - nye tall viser at leietakere som flytter på seg har behov for 22 prosent mer areal enn de flytter fra. Det vil si at det raskt blir trangere i de populære områdene, og mange leietakere må finne seg rimeligere områder, sier Eggen til Finansavisen.

Derfor tror han at leieprisene i randsonene vil øke betraktelig,

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping