RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå vil Russland ha pengene sine

Sist oppdatert:
Truer Ukraina med sanksjoner hvis landet ikke betaler gass-gjelden sin.

Russlands president Dmitrij Medvedev truer med sanksjoner mot Ukraina hvis landet ikke betaler gassgjelden sin.

– Gjelden må nedbetales helt til siste rubel hvis de vil unngå at økonomien blir rammet av sanksjoner fra Russland, sa Medvedev i et intervju med russisk fjernsyn julaften.

– Vi kan ikke fortsette på denne måten, de må gjøre opp for seg, fortsatte presidenten uten å utdype hva slags sanksjoner han har i tankene.

Den russiske energigiganten Gazprom gjentok samtidig advarselen om at gassleveransene til Ukraina blir kuttet om ikke ukrainske myndigheter betaler for tidligere leveranser innen 1. januar.

– De har nå endelig betalt for oktober. Men betalingen for november og desember gjenstår. Dette ble brakt på det rene i dag, sa Gazprom-talsmann Sergej Kuprijanov onsdag.

Han forsikret samtidig om at leveransene til Europa ikke vil bli berørt av konflikten med Ukraina.

I januar 2006 førte striden mellom Russland og Ukraina om priser på og leveranser av gass til et kortvarig avbrudd i leveransene til flere europeiske land. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere