Hun sjokkerte verden da hun stilte opp på forsiden av magasinet Times og viste sitt mishandlede fjes. Hun fikk ørene og nesen skåret av som straff av ektemannen.

I går stilte hun for første gang opp på bilder med sin nye protesenese. Den gir et autentisk bilde av hvordan hun vil se ut etter operasjonen hun må igjennom får å få nye ører og nese, skriver Daily mail.

Mottok pris
Grunnen til at hun i går stilte opp i media, var at hun skulle motta en pris på en tilstelning for Grossman Burn-stiftelsen.

De jobber med å gi medisinsk hjelp, økonomisk og juridisk støtte til familier og barn personer som har vært offer for en brannskade eller lignende skader.

Det er Grossman Burn-stiftelsen som betaler for Aishas operasjon.

Da Aisha var 12 år gammel ble hun giftet bort av til en Taliban-soldat slik at faren kunne nedbetale gjeld. Hun ble overlatt til familien hans, som mishandlet henne og tvang henne til å sove i stallen sammen med dyrene.

Den unge jenta forsøkte å flykte, men ble oppdaget. Straffen hun fikk av ektemannen var at nesen og ørene hennes ble skåret av.

- Da de kuttet av nesen og ørene mine, besvimte jeg. Det føltes som det rant kaldt vann gjennom nesen min. Jeg åpnet øynene, og kunne ikke se noe på grunn av alt blodet, fortalte Aisha til CNN reporteren Atia Abawi.

Forlatt for å dø
Hun ble forlatt for å dø i fjellene. Aisha greide å ta seg til bestefarens hus. Faren hennes sørget for at hun fikk medisinsk hjelp ved et amerikansk sykehus, hvor hun ble tatt hånd om i ti uker. Deretter ble hun fraktet til et hemmelig gjemmested i Kabul, før hun ble fløyet til USA av Grossmann Burn-stiftelsen for å bo hos en vertsfamilie.

Tidligere denne måneden fikk hun en neseprotese av Grossman Burn-sentret.

Nå skal hun gjennom et åtte måneders rehabiliteringsprogram.

Legen som har sørget for neseprotesen, Peter H. Grossmannm sier at de håper at Aisha etter hver skal få en permanent løsning. Dette betyr at de kan rekonstruere nesen og ørene, bindevev og brusk fra andre deler av kroppen.

Benekter mishandling
Den amerikanske stat anslår at om lag 90 prosent av Afghanske kvinner blir skadelidende på grunn av alvorlige overgrep.

Taliban benekter imidlertid dette.

- Afghanistan avviser denne påstanden som er en fabrikasjonen fra den amerikanske stat. De forteller løgner som en måte å avlede oppmerksomheten fra tapet de lider i Afghanistan. Den hellige islamske loven sier at det er forbudt å kutte av ører og nese, uansett om mennesket er dødt eller levende, sier en talsmann til den britiske avisa Daily Mail.

Se innslaget om Aishas nye ansikt fra ABC News:

HTML EMBED