Gå til sidens hovedinnhold

Nabo til dødsulykken i Danmark: – Signalet har sviktet flere ganger

En nabo til ulykkesstedet forteller at signalet på overgangen har sviktet flere ganger.

ØXENHOLT, DANMARK: I 11-tiden lørdag omkom en far og sønn fra Buskerud etter at bilen de og to andre personer satt i kolliderte med et tog da bilen de satt i kjørte over en planovergang på Århus Letbane, det skriver Drammens Tidende.

De to omkomne er fra Buskerud. Ifølge Jyllands-Posten er gutten syv år gammel, og mannen 34 år gammel.

De to andre personene i bilen er ifølge samme avis en 32 år gammel kvinne og en seks år gammel jente. Begge skal oppholde seg på Skejby Sygehus.

Lørdag ettermiddag er det ifølge flere medier satt i gang etterforskning på ulykkesstedet, med blant annet den danske Havarikommisjonen på plass. Ifølge lokalavisen Aarhus, er det ikke bommer på overgangen.

Les mer

Norsk far (34) og sønn (7) døde i sammenstøt med tog i Danmark

En nabo til ulykkesstedet, forteller til avisa Århus Stiftstidende at signalet på overgangen har sviktet flere ganger:

– Det som har skjedd er helt forferdelig. Vi er rystet. Og det verste er at bommene er innkjøpt og ligger på en nabogård. De er bare ikke blitt satt opp før toget begynte å kjøre på strekningen, sier Mike Klemmensen til avisen, sitert av DT.

Ifølge ham har det vært problemer med signalanlegget de to seneste dagene.

– Tragisk

Avisen har snakket med Letbanens direktør, Michael Borre, som forteller at det er BaneDanmark som har ansvaret for bommene. Han bekrefter at det er i gang et oppgraderingsprosjekt på jernbaneovergangen, som innebærer at det skal settes opp bommer.

– Det er en tragisk ulykke som vi selvfølgelig gjerne skulle vært foruten, sier han.

Han ønsker ikke å kommentere ulykken i detaljer før Havarikommisjonen kommer med sin redegjørelse av ulykken, men påpeker at overgangen er sikret med alarmer i form av advarselslys- og lyd.

– Overgangen definert som sikker

Anleggsdirektør Steen Neuchs i BaneDanmark, bekrefter at det allerede er kjøpt inn bommer til overgangen, som har navnet Overgang 102. Til Århus Stiftstidende forteller han at de er en del av oppgraderingsprosjektet som etter hvert skal gjøre det mulig for togene å passere overgangen i hundre kilometer i timen.

– Man kan ikke sette opp bommene bare fordi de ligger der. Sikringsanlegget skal også endres, og det skal bygges en helt ny sikringshytte. Deretter skal vi teste om det virker – om det nye sikringssystemet snakker sammen med bommene. For å gå inn og endre i det gamle systemet må vi ha tillatelse av Trafikstyrelsen. Vi forventer å få denne tillatelsen i midten av juli, slik at vi kan starte arbeidet. Men det er viktig for meg å understreke at oppgraderingene skyldes at togene i fremtiden skal kunne kjøre i 100 kilometer i timen. Overgang 102 er og har vært definert som et sikkert anlegg, fordi det er lyd og lys ved overgangen, sier han til avisen, sitert av DT.

Les flere saker hos Drammens Tidende her!

Les mer

Til skrekk og advarsel for alle som kjører tog og T-bane

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre

Kommentarer til denne saken