Naboen boret hull i veggen og filmet Ann-Birgit i årevis

UØNSKET OPPMERKSOMHET: Kragerømann (68) står tiltalt for å boret hull i veggen til Ann-Birgit Strand (52), slik at han kunne videofilme henne. Foto: Telemarksavisa

UØNSKET OPPMERKSOMHET: Kragerømann (68) står tiltalt for å boret hull i veggen til Ann-Birgit Strand (52), slik at han kunne videofilme henne. Foto: Telemarksavisa

Kragerømann (68) står tiltalt for å boret hull i veggen til Ann-Birgit Strand (52), slik at han kunne videofilme henne.

15.05.15 13:57

(Telemarksavisa): 68-åringen sa seg skyldig i tre av de fem tiltalepunktene, da han møtte ved tiltalebenken i Nedre Telemark tingrett i morges.

Mannen er tiltalt for å ha borret flere hull i veggene inn mot sin rekkehusnabo i 2011 og 2012. Han skal ha brukt et kamera som filmet inn i naboens leilighet, samt en mikrofon inn mot Strands soverom.

Oppdaget tilfeldig
Overvåkingen pågikk ifølge tiltalen fram til høsten 2013. Da ble overvåkingsutstyret oppdaget, i forbindelse med at 52-åringen skulle få pusset opp soverommet sitt.

- Jeg har hørt lyder fra veggen, men trodde det var mus eller rotter, forklarte Strand under sin forklaring i retten.

Hun forklarte også at den uønskete oppmerksomheten fra naboen startet for 18 år siden, bare noen dager etter at hun hadde blitt skilt. Tyveri av post, blotting, telefonoppringinger og forsøk på å trenge inn i hennes leilighet, er blant det naboen skal ha utsatt henne for. Kvinnen har anmeldt mannen flere ganger, men sakene ble henlagt.

- Avsløringen av overvåkingsutstyret og alle de andre hendelsene har gjort meg nervøs og mistenksom, og jeg sliter psykisk. Jeg vil ha tilbake livet mitt, sa Strand under forklaringen i tingretten.

Fortsatte
Selv etter at overvåkingen ble oppdaget i september 2013, skal ikke naboen ha latt Strand være i fred. Ifølge tiltalen skal han gjentatte ganger ha brutt besøksforbudet som umiddelbart ble nedlagt. Senest i mai i år anmeldte Strand sin nabo for brudd på besøksforbudet.

Tiltalen mot mannen omfatter flere brudd på bestemmelser i straffeloven, som blant annet omhandler seksuelt krenkende atferd, ulovlig avlytting og skadeverk på privat eiendom. Han er også tiltalt for brudd på personopplysningsloven, ved at han drev med kameraovervåking uten tillatelse fra Datatilsynet.

Den tiltalte erkjente i retten ikke straffskyld for punktet om seksuelt krenkende atferd, fordi han mener at bruken av kamera og mikrofon ikke har vært seksuelt motivert.

Strand og den tiltalte mannen er fortsatt naboer i rekkehuset i Kragerø.

68-åringen forsvares i tingretten av advokat Johan Tønnes Løchstøer. Politiadvokat Kjell Ove Losåk er aktor i saken, mens advokat Lene Høivang er den fornærmedes bistandsadvokat.

Les flere saker fra ta.no her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.