ULLEVÅL/NORDBERG: På det nybygde konferansesenteret på Ullevaal stadion, rett ved siden av den Bergbanen, har kjøpesenteret montert blått neonlys på tre av fasadene mot Ringveien, med senterets åpningstider. Det sterke lyset står på hele døgnet, og Berg, Nordberg og Sogn vel har mottatt en rekke henvendelser fra beboere i området som plages av det sterke,blå lyset.

– Vi tok kontakt med Vital Eiendom som eier kjøpesnteret i mars, men fikk ingen fornuftige svar. Likevel ble det slått av en periode i sommer. I høst kom det imidlertid på igjen, sier leder av Berg, Nordberg og Sogn vel, Rolf Medbøe.

Ikke som Bergbanen

Velet representerer et område fra Sogn i vest til Tåsen i øst, med om lag 6000 husstander. Medbøe anslår at en tredel av disse ligger i beltet som går forbi Ullevaal stadion.

– Reetableringen av Bergbanen kan ikke tjene som avlat for å neglisjere at naboer er palget av sjenerende visuell utforming. Lysene på Bergbanen er også godt synlige i nærmiljøet, men det tjener en god hensikt for barn og unge, og det tror jeg de aller fleste i nærmiljøet er enige om. Dessuten er det et hvitt lys, som oppleves helt annerledes enn det blå fra kjøpesenteret. Lyset på Bergbanen slås da også av når aktiviteten er over for kvelden. På kjøpesenteret står lyset på hele døgnet, sier Medbøe.

Ingen svar fra Vital

Velet sendte 1. november et brev til Vital, med puring 29. november. Fortsatt er brevene ubesvart, og Medbøe ser ingen annen utvei enn ta opp saken i media.

– Vi tror at kjøpesenterets fremtid avhenger av et godt forhold til naboene, både i egenskap av å være naboer, men også potensielle kunder. Vi som bor her handler jo på Ullevaal stadion shopping og ønsker et godt naboskap. Vi krever ikke at lysene skal fjernes, men slås av etter åpningstid. Styret i velet har invitert Vital Eiendom til å komme på en kopp kaffe hos oss på kveldstid, så kan de selv se hvordan lyset påvirker boforholdene, sier styrelederen.

Senterleder Øystein Aurlien sier han gjerne tar en dialog med Medbøe, men understreker at kjøpesentre må ha muligheten til å synes i nærmiljøet. Les hele saken her!