RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nabolagsvakt kan får mildere dom i drapssak

Sist oppdatert:
Sanford (NTB-Reuters): Nabolagsvakten George Zimmerman risikerer livstid for drapet på Trayvon Martin, men jurymedlemmene er nå blitt fortalt at de også kan velge å gi 29-åringen en mildere drapsdom.

Blir Zimmerman dømt etter den opprinnelige tiltalen, risikerer han livstid i fengsel. Men torsdag besluttet retten at Zimmerman også kan dømmes etter en mildere paragraf med strafferamme på 30 år.

Denne beslutningen ble offentliggjort av dommer Debra Nelson etter et lukket møte mellom forsvarer og aktor om hvilke instruksjoner de skal gi juryen, som trolig vil begynne å vurdere skyldspørsmålet fredag.

Den svarte 17-åringen Trayvon Martin ble drept av et skudd i hjertet i Sanford i Florida i februar i fjor. Zimmerman hevder han skjøt gutten i selvforsvar.

Saken har fått bred medieomtale og vakt sterke følelser, ikke minst blant den svarte delen av befolkningen i USA. Mange reagerte på at politiet først lot være å sikte Zimmerman, som var med i et frivillig vaktkorps i Sanford. Først etter 44 dager ble han pågrepet.

Zimmerman valgte å ikke forklare seg da forsvarerne avsluttet sin bevisførsel onsdag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere