*Nettavisen* Nyheter.

Nadderud eringen lykkebane

VALLHALL (vif.no): Vålerenga besøker Stabæk i siste serierunde før VM-pausen, tirsdag 6.juni kl. 19.00. Statistisk sett er ikke Nadderud en lykkebane for Vålerengas del. Les vår prematch-analyse her.

31.05.06 23:36

Neste kamp: Stabæk – Vålerenga, Tippeligaens 11.runde
Nadderud Stadion, tirsdag 6.juni kl. 19.00 (TV2 Zebra)
Dommere: Terje Hauge, Olsvik IL, Steinar Holvik (AD), Sandane TIL og Ole Herman Borgan (AD), Vestfossen IF

Klikk på bildet for å forstørre.

Tabellposisjon:
Stabæk: 7 (2-6-2)
Vålerenga: 9 (3-3-4)

Tre siste kamper:
Stabæk: 0-1 (Start B), 2-2 (Lillestrøm H), 1-2 (Fredrikstad B)
Vålerenga: 2-0 (Molde H), 1-1 (Ham-Kam B), 2-1 (Start B)

Statistisk sett blir det ingen enkel oppgave for Vålerenga når turen går vestover for å besøke Stabæk på Nadderud. Siden 0-2 seieren på Nadderud i lagenes første innbyrdes oppgjør, 22.april 1995, har det endt med fem seire til Stabæk og to uavgjort. Med andre ord ingen lykkebane for Vålerenga. Nå skal det nevnes at Vålerenga slo Stabæk 2-0 på Nadderud i vår, i den siste treningskampen før seriestarten, etter scoringer av Jan Derek Sørensen og Levan Melkadze.

Stabæk fikk en fin start på årets sesong, men har slitt litt mer i de siste kampene. Etter 10 serierunder står laget med like mange poeng som Vålerenga, men er to plasser foran på tabellen med bedre målforskjell. På hjemmebane har Stabæk slitt med å avgjøre kampene til sin fordel, og har spilt 5 uavgjorte kamper på 5 forsøk. Totalt sett er også Stabæk Tippeligaens uavgjortspesialister, da seks av ti oppgjør har endt med poengdeling.

Stabæks spisspar, Daniel Nannskog og Veigar Pall Gunnarsson, er veldig farlige og ikke minst viktige for Stabæk, de har stått for 11 av 13 scoringer denne sesongen. De to andre målene har kommet fra midtstopper Inge André Olsen, etter dødball.

På hjemmebane har Stabæk slitt med å avgjøre kampene til sin fordel, og har spilt 5 uavgjorte kamper på 5 forsøk.

Vålerenga har etter en tung seriestart, fått en liten opptur de siste kampene, og sanket med seg syv poeng på tre kamper, og fire poeng på de to siste bortekampene. Hvis Daniel Fredheim Holm eller Magne Hoseth pådrar seg gult kort mot Stabæk, må de stå over den første kampen etter VM-pausen, 2.juli hjemme mot Sandefjord.

Verdt å merke seg er det at dommertrioen er identisk med den dommertrioen som ble satt opp til å dømme årets finale i Champions League. Assistendommer Ole Herman Borgan ble imidlertid trukket fra kampen, på grunn av et noe uheldig bilde i lokalavisen Drammens Tidene, hvor han stilte opp i Barcelona-drakt.

Skadesiutasjonen:
UTE: Jan Derek Sørensen og Mbulelo Mabizela
USIKKRE: Kjetil Wæhler og André Muri

Karantener:
Stabæk: Ingen
Vålerenga: Ingen

KAMPREFERAT SISTE 3 KAMPER:
Vålerenga - Molde 2-0
Ham-Kam - Vålerenga 1-1
Start - Vålerenga 1-2

SISTE OPPGJØR: Vålerenga – Stabæk 3-0, 30.oktober 2004 på Ullevaal Stadion, 23.591 tilskuere
INNBYRDES OPPGJØR (På Nadderud, alle turneringer): 5-2-1, målforskjell 12-2
INNBYRDES OPPGJØR, TOTALT (Vålerenga nevnt først): 3-5-8, målforskjell 14-24
STØRSTE VÅLERENGA-SEIER: 3-0, 30.okotber 2004 på Ullevaal
STØRSTE STABÆK-SEIER: 4-0, 13.august 2000 på Nadderud
(Kilde kampstatistikk 1995-2006: nifs.no )

Klikk på bildet for å forstørre.

HISTORISKE TILBAKEBLIKK
v/Jarle Teigøy

SEIER I DET FØRSTE TOPPSERIEMØTET, SÅ VAR DET STOPP

Det første oppgjøret fant sted 24. juni 1971 på bortebane da lagene spilte 0-0 i cupens 2. runde. VIF som da lå i 3. divisjon vant imidlertid hjemme på Voldsløkka matchbane, 2-0, og gikk videre i NM. Det første møtet i serien skjedde året etter borte og endte 0-0 i 2.divisjon, avdeling B. Hjemme tapte vi 1-2.

Vålerenga står med kun en seier i en seriekamp borte mot Stabæk gjennom tidende. Det var merkelig nok i Stabæks aller første toppseriekamp i første serierunde 22. april 1995.

Klanen hadde på vårparten gjennomført en innsamlingsaksjon som var med på å redde Vålerenga økonomisk. Nå skulle de for første gang til Nadderud dette året som Tippeligaen ble utvida fra 12 til 14 lag.

Etter femten minutter var Stabæk utspilt: Kenta så ei luke, Dag Riisnæs så Kenta og dermed 1-0. Klanen raste i begeistringen gjennom et dårlig gjerde. På grunn av all viraken ble kampen stoppa i fem minutter. Knut Aga jr. la på til 2–0 etter en frekkis. Dommeren måtte dele ut fire gule kort, Stabæks Bjørn Viljugrein ble utvist. To år senere ble for øvrig Viljugrein klar for Vålerenga.

"Sterkt. Jeg er imponert over aggressiviteten hos gutta. Kampen ble akkurat som venta – tett, hard og jevn," mente trener Vidar Davidsen. Etter seieren sto allikevel Vålerenga igjen med bare ett poeng. Pga. det økonomiske rotet hadde klubben fått fratrukket 2 poeng før seriestart.

TRIST SOM F¿
Undertegnede har kun en gang i livet gått hjem fra en kamp i pausen. Det skjedde 13. august 2000. Allerede etter 37 minutter sto det 4-0 til Stabæk på Nadderud og Vålerenga hadde blitt rundspilt i hele omgangen. Spiller Kjetil Rekdal uttalte etter overkjøringa at laget oppførte seg som et guttelag. Det var ikke mange klansmedlemmer som så andre omgang, selv Klanens daværende talsmann Kjell Grønningen forlot stadion ved pause. Og 4-0 ble det til slutt og Tom Nordlie uttalte at han var flau over å trene VIF. Dagen etter kunne man lese at Vålerengas investormiljø murret etter lagets elendige resultater.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag