Eirik Jensen hadde den vante avslappede holdningen da han møtte i Oslo tingrett onsdag. Han så kanskje litt mer sliten ut enn man har sett ham tidligere, og hestehalen var borte.

Like før han entret rettslokalet hadde hans advokat, Jens-Ove Hagen, formanet pressen om ikke å fotografere hans klient.

Han viste til domstolslovens forbud og la til.

- Og nåde den som ikke respekterer det.

Hagen fortsatte med å gjøre det klart at Eirik Jensen ikke ønsket å forklare seg før retten var satt, for å være sikker på at pressen ikke skulle fotografere ham.

Fotofrykt
- Nå tviler Jensen på at pressen klarer å skyte blink, og frykter at dere vil «treffe» ham istedenfor meg når dere tar bilder. Jeg er mer trygg på at dere treffer riktig, sa Hagen.


Journalist Peter Tálos fra Norsk telegrambyrå ba Oslo tingrett om å vurdere åpne dører slik at pressen kan få tilgang til riktig informasjon i saken. Det tok ikke retten hensyn til, men la vekt på at det vil skade etterforskningen hvis pressen får tilgang til informasjon i rettsmøte.

Til tross for at det var forventet at dørene ville bli lukket, møtte et stort pressekorps opp da Eirik Jensen ble fremstilt for videre varetektsfengsling onsdag.

Til og med tegnere, som vanligvis brukes i en lengre rettsforhandling, hadde benket seg i sal 250, rettssalen som ble bygget for Anders Behring Breivik.

Jensens advokat Jens-Ove Hagen, har gjort det klart at Jensen ikke skal fotograferes i forbindelse med fengslingen.

- Uskyldig
Jensen ønsker å fortelle Oslo tingrett at han er uskyldig når han onsdag ber om å bli løslatt fra varetekt, der han har sittet siden i februar.

Eirik Jensen skal ha erkjent at han fikk penger av sin venn Gjermund Cappelen, men nekter for at dette var honorarer for hasjsmugling slik Cappelen hevder.

I tillegg til å være siktet for grov korrupsjon, er Jensen også siktet for ulovlig oppbevaring av våpen på sitt kontor i Oslo, og på hytta i Värmland.

Etter at Eirik Jensen ble pågrepet i februar, fortalte Cappelens advokat, Benedict de Vibe, at kontakten mellom Eirik Jensen og Gjermund Cappelen dreide seg om hasj og penger.

Les: - Kontakten dreide seg om hasj og penger

I løpet av noen få dager i februar løftet de Vibe den rollen Eirik Jensen hadde hatt, og hevdet at han gjennom flere år hadde deltatt i smugling av 20 tonn hasj.

Les: Hevder Jensen var delaktig i smugling av 20 tonn hasj

Les også: - Jensen hjalp med å smugle hasj i årevis

På det tidspunktet visste Jensen ingenting om hva hans tidligere venn skal ha sagt gjennom sin advokat.

Les: - Jensen vet ikke om beskyldningene fra denne mannen

Nå når Eirik Jensen har fått kjennskap til beskyldningene, avviser han dem på det sterkeste, og ønsker onsdag å fortelle Oslo tingrett at beskyldningene ikke stemmer.

VIDEO: Jens-Ove Haugens klare melding om fotoforbud av hans klient

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=ItWx4kbfAk4Wk7l0KGJixcTixgE13lblm0gzSC3xNLfbu75ztStBDQc8_xqgGCmdpxGp--lIoV5LhMhtWhBxHp-U-9FLMod9zKgZHGAKHg3WRdQkmJQF8ZvymjrXZfaIOjXYaC01oYE&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);