*Nettavisen* Nyheter.

Nader vurderer presidentkandidatur

Foto: Matthew Cavanaugh/AFP/Scanpix

Ralph Nader kan spolere valget for Obama og Hillary.

31.01.08 08:00

Mannen som mange mener ødela for Al Gore i presidentvalget i 2000, kan nok en gang sabotere demokratenes håp om presidentembetet.

Forbrukeraktivisten Ralph Nader vurderer å stille som uavhengig presidentkandidat, og han har nå etablert en såkalt utforskende komité for å finne ut om han kan samle sammen nok penger til valgkampen, melder CNN.

- John Edwards, fanebæreren for demokratenes populisme, dropper ut av valget, og Dennis Kucinich har allerede droppet ut, så velgere som i det minste er interessert i å ha temaer som urettferdighet, berøvelse og løsninger i valgkampen, kan være interessert i mitt forsøk, sier Nader til CNN.

Nader sier han vil offentliggjøre sin avgjørelse innen en måned, og det avhenger av om han klarer å samle inn rundt 55 millioner kroner og rekruttere advokater som kan ta seg av juridiske spørsmål rundt hans kandidatur.

Hvis Nader går inn i valgkampen, kan han ødelegge for demokratene ved å ta stemmer fra deres kandidat, slik han gjorde i valgkampen i 2000 da Al Gore tapte mot George W. Bush.

Aktivisten sier selv at Hillary Clinton og Barack Obama er uakseptable kandidater fordi de er bundet av næringslivet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag