*Nettavisen* Nyheter.

Nær 400 færre villainnbrudd

Foto: Cornelius Poppe/Scanpix

Nedgangen i antall villainnbrudd i Oslo er på nær 50 prosent.

12.01.11 12:25

Oslos politimester er godt fornøyd med nedgangen i antall boliginnbrudd.

- Betyr noe for Oslos befolkning
- Det er nær 400 færre innbrudd i boliger, og det betyr noe for Oslos befolkning, sier Anstein Gjengedal til TV 2 Nyhetene.

Tirsdag la han fram Oslo-politiets kriminalitetsstatistikk for 2010.

Færre innbrudd i villa og leilighet
I fjor var det en spesielt stor nedgang innenfor grovt tyveri fra villa, fra 817 slike tyverier i 2009 til 432 i 2010. Nedgangen er altså på 47,1 prosent. Nedgangen i innbrudd i leilighet var på 30,5 prosent. Det ble registrert 626 tilfeller av grovt tyveri fra leilighet i fjor.

- Det er gledelig at denne integritetskrenkende kriminaliteten er blitt så betydelig redusert. Men vi skal ikke lene oss tilbake av den grunn. For å opprettholde denne gode utviklingen over tid, kreves det en betydelig innsats fra politiets side. Innsatsen som er lagt ned på dette området det siste året skal vi videreføre, sier Gjengedal ifølge en pressemelding.

Færre unge anmeldt
Det er også nedgang i barne- og ungdomskriminalitet.

Til sammen ble 1325 personer under 18 år anmeldt for kriminalitet i 2010. Dette er en nedgang på 16,2 prosent fra året før.

Gjengedal sier nedgangen i barne- og ungdomskriminaliteten er spesielt gledelig siden Oslo har store barne- og ungdomskull.

2010-rapporten viser generelt at vinningskriminaliteten går ned. I fjor utgjorde den 55,6 prosent av alle anmeldelsene, mens den i landet ellers utgjorde 41,8 prosent. Oslo-politiet påpeker at hovedstaden har et annet kriminalitetsbilde enn landet for øvrig.

Flere narkotikalovbrudd
På minussiden noterer Oslos politimester seg at antall anmeldelser for narkotikalovbrudd økte sammenlignet med året før. 1611 flere anmeldelser betyr en økning på 24,6 prosent.

Dette er et uttrykk for politiets økte innsats rettet mot åpne bruker- og omsetningssteder.

- Selv om du er en sliten narkoman, så har du ikke lov til å selge narkotika til andre, sier Gjengedal til TV 2.

Les hele rapporten her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.