*Nettavisen* Nyheter.

Nær venn: - Ikke noe unormalt i tida før 22. juli

Oslo (NTB): En nær venn av Anders Behring Breivik forklarte i retten at han ikke merket noe unormalt ved Breiviks oppførsel den siste tida før 22. juli. Han tenkte at boka vennen skrev intenst på, var en fase.

Vennen (32) forklarte i retten at Anders Behring Breivik gikk dypt inn i enkeltprosjekter og fikk et slags tunnelsyn hvor det meste annet måtte vike. Han betegnet det som at kompisen i 2011 kom «ut av dvalen» og ble mer sosial igjen.

- Han ringte og tok initiativ til å treffes og sørget for at vi ble samlet. Og så gikk han på treningssentre og sa han skulle komme i form til sommeren, forklarte 32-åringen på spørsmål fra forsvarer Geir Lippestad.

På denne tiden snakket Breivik mye om innvandringspolitikk og bokprosjektet sitt da de møttes. Han forklarte at vennene flere ganger ba ham tone seg ned og at han etterkom dette.

- Var det noe ved oppførselen hans som du, sett i lys av det som skjedde, i ettertid har tenkt at «det burde jeg sett?» ville forsvareren vite.

- Ikke noe spesielt. Jeg tenkte at det var en fase. At nå skriver han boka si og er helt fokusert på det, mens neste måned kan det være noe annet. Han snakket også mye om gårdsdriften sin. Da følte man egentlig ikke at det var noe unormalt til han å være, sa 32-åringen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.